Cheesecake cu cireșe 🍒 – Este un desert ce nu implică coacere și este ușor de pregătit

Cheesecake-ul este un desert ideal pentru zilele călduroase, fiind un preparat ce conține cremă fină și fructe. Acest desert este îndrăgit în întreaga lume. Ingredientul cheie rămâne crema de brânză. De aici și numeroasele variante de cheesecake. Pentru prepararea desertului:

  • italienii utilizează brânza ricotta;
  • grecii folosesc brânza feta;
  • germanii recurg la brânza de vaci.

Acest preparat se poate realiza în numeroase feluri, atât sub formă de tort cât și în cupe speciale.

Cireșele sunt gustoase și au multe beneficii pentru organism, fiind o alegere perfectă pentru o gustare echilibrată. Acestea au un conținut bogat de substanțe nutritive, minerale și multe vitamine (A, C, D). Ca valoare nutrițională, 100 g de cireșe prezintă 63 de calorii.

Cheesecake cu cireșe - Ingredient

Este important de știut faptul că cireșele prezintă un indice glicemic scăzut (22). Spre exemplu, caisele au un indice cu o valoare de 57. Prin urmare, cireșele reprezintă o gustare dulce, ce nu prezintă vreun risc sau pericol pentru persoanele ce se confruntă cu diabetul.

Cheesecake cu cireșe

Vara este sezonul fructelor proaspete și totodată a deserturilor cremoase și răcoroase. Fiind anotimpul cireșelor, ne-am gândit să propunem o rețetă inspirațională pentru un dulce fin și răcoros.

Preparatul are la bază o rețetă simplă (New York Style): o cremă fină de brânză, un blat simplu din biscuiți și un topping ales după preferințe (caramel, fructe, ciocolată). Este un desert consistent, bogat în arome și foarte gustos. Combinația de brânză fină și cireșe proaspete este una delicată și foarte gustoasă, mereu pe placul consumatorilor.

Desertul este un adevărat deliciu acrișor pe care îl poți realiza atât vara cu cireșe proaspete, cât și iarna cu cireșe congelate sau din compot.

Cheesecake-ul va fi mereu în preferințele consumatorilor datorită gustului său deosebit și al aspectului vizual delicat și rafinat.