Chiftele de post – sunt sățioase și pline de savoare.  Acestea se pot servi ca aperitive, cu sosuri sau chiar în salate. Sunt potrivite în timpul postului și nu numai, fiind consumate atât calde cât și reci.

Aceste chiftele reprezintă o variantă mult mai sănătoasă a chiftelelor clasice, pregătite din carne tocată. Sunt crocante și rumene la exterior și fragede și moi la interior. Se pot pregăti chiftele cu:

  • ciuperci;
  • năut;
  • soia;
  • orez;
  • cartofi;
  • dovlecei.

Se găsesc numeroase rețete pentru a pregăti cele mai gustoase chiftele de post. Mai exact, se pot folosi verdețuri proaspete ca pătrunjel, mărar sau frunze de leurdă pentru un gust mai intens. De asemenea, se pot adăuga ierburi aromate sau condimente ca boia dulce, chimen sau coriandru pentru o aromă mai bogată.

Chifteluțele de post se pregătesc rapid și cu legumele avute la îndemână. Sunt ideale în perioadele de post, putând fi servite la orice masă a zilei. Rețeta este una simplă cu puține ingrediente, dar rezultatul este unul gustos și hrănitor.