Ciocolata pregătită în casă este un desert gustos, ce ne aduce aminte de copilărie. Este un dulce ce se prepară foarte simplu, utilizând puține ingrediente (unt, lapte praf, cacao). Acest desert are o textură moale, cremoasă și nu foarte dulce.

Ciocolata pregătită în casă are o istorie foarte frumoasă în spate. Povestea a început în America de Sud, cu primele boabe de cacao din care se pregătea o băutură asemănătoarea cu cea a cafelei.

Ciocolata a ajuns în Europa mult mai târziu, dar nu a cunoscut un mare succes. Spaniolii au asociat băutura de cacao cu diferite condimente și arome, fiind servită fierbinte. În acest mod a apărut și prima rețetă de ciocolată caldă.

Aceasta era pregătită sub formă lichidă deoarece nu exista încă o modalitate de a solidifica ciocolata.

În secolul XIX a avut loc o adevărată revoluție în ceea ce privește ciocolata, în sensul în care s-a descoperit modalitatea de solidificare a ciocolatei calde și adăugarea laptelui.

În prezent, există numeroase tipuri de ciocolată:

  • Ciocolată clasică: neagră sau cu lapte;
  • Ciocolata de casă;
  • Ciocolată cu numeroase condimente: piper, ardei.

Ciocolata pregătită acasă este benefică pentru organism, dacă este realizată cu ingrediente naturale. Îți propunem o rețetă de ciocolată de casă ușor de realizat și extrem de gustoasă