Ciorbă de perișoare – este una dintre cele mai întâlnite ciorbe românești, fiind foarte sănătoasă și hrănitoare. În bucătăria noastră tradițională, ciorba este un fel principal de mâncare. Indiferent de regiune, această ciorbă este cea mai cunoscută și apreciată.

De asemenea, pe lângă ciorba cu perișoare, care este acrită cu roșii sau zeamă de lămâie există și borș cu perișoare. Pentru acrire se utilizează borșul obținut din dospirea tărâței. Pe meleagurile românești se întâlnesc numeroase variante ale acestei ciorbe, mai exact:

  • tradiționala ciorbă cu carne tocată de pui;
  • ciorba cu perișoare din carne de pește;
  • ciorbă a la grec, acrită cu suc de lămâie.

Ciorba cu perișoare este un preparat din bucătăria tradițională românească, ce este apreciat datorită gustului său deosebit. Este o ciorbă gustoasă și consistentă, ideală pentru sezonul rece.

Pentru a avea un gust bogat și aromat, gospodinele folosesc multă verdeață la acest preparat, în special mărar și pătrunjel. Fiind o ciorbă hrănitoare, aceasta este bogată în vitamine și poate fi un remediu natural și sănătos.

Această ciorbă se poate servi cu smântână sau ardei iute.