Clătite tradiționale – un dulce al copilăriei noastre
Clătitele pufoase rămân un adevărat deliciu chiar și astăzi. Chiar dacă se pot realiza în foarte multe versiuni, varianta clasică mereu ne va trezi gustul copilăriei, fiind mereu servite cu dulceață sau zahăr. Umplutura poate varia de la cele mai uzuale ingrediente (gem, ciocolată, brânză, miere de albine) până la asocieri impresionante de arome și texturi.
De-a lungul timpului, au apărut numeroase rețete de clătite ce pot fi servite atât ca desert cât și ca gustare. Din categoria gustărilor, putem menționa următoarele:
- Clătite tradiționale cu carne;
- Clătite cu brânză și spanac;
- Clătite cu legume, cunoscute ca rulouri.
Ca origine, clătitele reprezintă un preparat din Franța, mai exact din regiunea nord-vestică. În trecut, acestea se consumau alături de o băutură cu un conținut de mere (cidru), mai târziu fiind flambate cu lichior de portocale.
Clătitele au în spate o istorie spectaculoasă și au rămas și în prezent un dulce culinar iubit de toată lumea.