Cozonac fără frământare – o variantă ușoară simplă și cu puțină muncă

Rețeta de cozonac fără frământare este tot mai căutată în rândul gospodinelor, ce nu dispun de timp.

Un cozonac fără frământare nu implică mult timp de pregătire, dar rezultatul este uimitor. Miezul este pufos și fraged, iar umplutura de nucă echilibrează foarte bine aromele. Singura diferență între tradiționalul cozonac și cel fără frământare este legată de creșterea aluatului.

Cozonacul reprezintă un desert tradițional ce nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de sărbători. Cozonacul realizat în casă este pufos, aromat și bine rumenit.

Această rețetă de cozonac este o bună variantă salvatoare pentru gospodinele ce nu doresc să frământe aluatul. În acest caz am pregătit o versiune mai ușoară a cozonacului, ce nu implică mult timp în bucătărie.

Indiferent dacă dorești un cozonac de post sau un cozonac cu multe ingrediente, poți folosi această rețetă practică în vederea economisirii unui timp petrecut în bucătărie.

Ca avantaje, acest cozonac:

  • este ușor de pregătit;
  • implică puțin timp efectiv de preparare;
  • nu e nevoie de experiență în bucătărie.

Dacă discutăm despre această variantă de cozonac, este bine de știut faptul că aluatul are nevoie de timp de odihnă pentru ca glutenul din făină să se activeze.

  • Procesul de dospire nu trebuie accelerat. Acest aspect face ca acest cozonac să fie fraged și pufos;
  • Este esențial să se țină cont de rețetă și gramaj;
  • Un alt aspect important de menționat este faptul  că toate ingredientele pentru cozonac trebuie să fie la temperatura camerei;
  • Ingredientele trebuie să fie de calitate (pudra de cacao, nucile, făina folosită, esențele).

Se găsesc numeroase rețete de cozonac fără frământare realizat în casă, având aceleași ingrediente, dar diferența o face gramajul. În funcție de gustul fiecăruia, poate fi ajustată cantitatea unui anumit ingredient (spre exemplu, nuca, rahatul sau scorțișoara).

Cozonac fără frământare - ingrediente