Crema de zahăr ars –  🍮 Un desert clasic, aromat și delicios, îndrăgit de întreaga familie

Această cremă de zahăr ars reprezintă unul dintre cele mai ușoare și rafinate deserturi, fiind iubită de toată lumea datorită:

  • aromelor puternice de vanilie și zahăr caramelizat;
  • textura cremoasă și fină a compoziției;
  • aspectul estetic delicat și elegant.

Crema de zahăr ars – Origine

Acest preparat dulce își are originea din Franța. Desertul a fost atestat în versiunea franceză pentru prima dată în anul 1691. Crema de zahăr ars este asemănată cu “crème brûlée” sau cu “crema catalena“. Însă, există diferențe între aceste deserturi, mai exact:

  • crema de zahăr ars se prepară din ouă, lapte iar compoziția se toarnă peste zahărul ars. Aceasta se realizează prin fierbere la bain marie;
  • crème brûlée se realizează din smântână lichidă și se gătește la cuptor. După coacere se așează zahărul caramelizat;
  • crema catalena se pregătește din lapte, ouă și amidon și scorțișoară și se gătește la focul de aragaz.

Acest desert are la bază o cremă de ouă, aromatizată cu vanilie. Este un desert ce se pregătește foarte ușor și este extrem de gustos. Este ideală servită rece.

Crema de zahăr ars - Ingredientele principale sunt ouălele și laptele

Un aspect destul de important la această cremă constă în coacerea la foc mic și la bain marie. Ținând cont de acest aspect, crema se va găti încet și în ritmul corespunzător.

Pentru majoritatea dintre noi, acest preparat dulce ne aduce aminte de copilărie, în special de momentele dragi petrecute cu mamele și bunicile noastre în bucătărie. Acest desert mereu ne încânta cu mirosul intens de zahăr ars și cu mireasma de vanilie.

Acest preparat este desertul ideal atât pentru un prânz alături de familie cât și pentru o cină alături de invitați de seamă.

Rețeta pentru acest desert propus de noi este una ușoară, ce nu necesită efort și mult timp petrecut în bucătărie.