Dovlecei pane – un preparat gustos ce poate fi servit ca garnitură sau ca gustare alături de un sos de iaurt răcoritor.

Dovlecelul este o legumă ce conține o cantitate ridicată de vitamine (B,C), potasiu și calciu, ce sunt benefice pentru organismul uman. Această legumă se potrivește foarte bine la numeroase preparate, de la aperitive, supe la feluri principale și deserturi.

Un dovlecel este potrivit pentru a fi consumat dacă îndeplinește 3 reguli simple legate de:

  • Culoare: este indicat ca acesta să aibă culoarea verde, uniformă și să fie lipsit de pete închise la culoare;
  • Consistență: dovlecelul trebuie să fie tare la atingere;
  • Conformație: sunt ideali pentru consum dovleceii ce au o lungime medie spre mică; dovleceii de dimensiuni mari prezintă o consistență apoasă și pot avea un gust ușor amar atunci când sunt gătiți.

Rețeta de dovlecei pane este una simplă și gustoasă, aceștia fiind crocanți la exterior și moi la interior. Sunt gustoși atât calzi cât și reci.