Drob de miel – Un aperitiv românesc potrivit pentru sărbătoarea Paștelui

Drobul este un fel de terină din organe de miel, consumată adesea în timpul sărbătorilor pascale românești. Deși este ușor de realizat, droburile sau terinele surprind complexitatea felului în care aromele se împletesc, precum și o oarecare rusticitate.

Cu toate că rețeta poate fi adaptată în funcție de regiune și de preferințele celui care o prepară, ingredientele principale de bază rămân măruntaiele de miel. Acest preparat se evidențiază prin cantitatea ridicată de verdețuri.

Regăsim acest preparat și în alte țări, ca:

  • Italia – drobul poartă denumirea de pollpetone ș are la bază un amestec de carne tocată de porc și vită. Este gătit pe tot parcursul anului;
  • Scoția – are denumirea de haggis și se prepară din măruntaie de oaie și cu numeroase condimente.

Unul dintre cele mai apreciate preparate tradiționale românești râmâne acest drob de miel.