Sosul de guacamole reprezintă o pastă sau un sos pe bază de avocado 🥑 care se prepară simplu cu doar câteva ingrediente. Sosul de guacamole este delicios și sănătos datorită conținutului bogat de minerale și vitamine.

Fructele de avocado conțin grăsimi mono-nesaturate, benefice pentru organism. Cu toate că prezintă o textură asemeni untului, avocado este un ingredient de bază folosit în dietele pentru slăbit. Acesta prezintă numeroase beneficii pentru organism, printre care:

  • diminuează riscul de apariție a afecțiunilor cardiace;
  • contribuie la reglarea tranzitului intestinal;
  • stimulează fluidizarea sângelui;
  • reduce nivelul de colesterol.

Guacamole – Originea sosului

Guacamole se prepară din avocado (bine copți). Denumirea de guacamole s-a realizat prin asocierea unor două cuvinte de proveniență aztecă, mai exact:

  • ahuacatl – reprezentând avocado;
  • molli – semnificând sos.

În rețeta clasică tradițională, acest sos se realizează din pulpa fructului pisată, peste care se adaugă sare de mare. Acesta este unul dintre cele mai consumate preparate din bucătăria mexicană.

Un aspect important pentru pregătirea sosului este chiar fructul de avocado. Pentru a prepara guacamole, fructul de avocado trebuie să fie suficient de copt.

Atunci când se cumpără acest fruct, sunt importante 2 aspecte:

  • Culoarea fructului: Dacă se dorește prepararea imediată a sosului, fructul trebuie să aibă culoarea închisă ( o nuanță maronie spre negru). Dacă prepararea sosului de guacamole se face mai târziu (peste 2-3 zile) se poate cumpăra un avocado verde, deoarece acesta se mai poate coace între timp;
  • Consistența fructului: Dacă fructul este tare, atunci încă este crud. Dacă la atingere, lasă urme pe coajă, atunci este potrivit de a fi consumat.

Sosul de guacamole poate fi consumat la micul dejun, în supe creme sau chiar în salate. Este ideal ca garnitură sau sos pentru friptură și preparate pe bază de pește. Dar, poate fi servit și ca atare alături de tortilla chips făcute la cuptor.

Este un preparat gustos și sănătos ce are la bază o rețetă simplă cu doar câteva ingrediente.

Sosul de guacamole se realizează cu doar câteva ingrediente.