Legume la grătar – o garnitură ușoară, hrănitoare și foarte gustoasă.

Este cunoscut faptul că legumele reprezintă o sursă bogată de vitamine și minerale și ajută la aportul zilnic nutrițional.

  • Legumele verzi – au un conținut bogat de vitamina C și contribuie cu un aport esențial de fier și calciu;
  • Legumele albe – au numeroase efecte pentru sistemul cardiovascular, ele având un rol esențial în scăderea colesterolului “rău” din sânge;
  • Legumele violet – sunt cunoscute pentru efectul anti-îmbătrânire, acestea având proprietăți antioxidante.
  • Legumele roșii – conținutul de nutrienți contribuie la menținerea sănătății inimii și ajută la îmbunătățirea memoriei.

Grătarul este modalitatea ideală de pregătire a legumelor. Gustul ușor dulceag și textura crocantă specifică legumelor la grătar ajută la obținerea unei arome afumate.

Aceste legume la grătar pot fi servite alături de un pește sau de o friptură și cu un sos bogat în ierburi aromatice.