Orez cu lapte – Un desert simplu și cremos, ce ne trimite cu gândul la gustul copilăriei. Este un preparat ce ne încântă la orice oră din zi. Poate fi servit cu fructe proaspete sau cu dulceață sau gem (căpșuni, fructe de pădure, caise).
Cu siguranță, pentru majoritatea dintre noi orezul cu lapte ne aduce aminte de dulcele gust al copilăriei, retrăind măcar pentru câteva momente acele clipe de neuitat. Acesta este unul dintre cele mai gustoase preparate dulci ale copilăriei.
Orezul este considerat o cereală minune, care ne aduce un strop de sănătate cu fiecare înghițitură. Consumat în mod regulat, acesta aduce un aport nutritiv important sănătății noastre. Printre beneficiile orezului, menționăm:
- Porție reală de energie deoarece este bogat în minerale și vitamine;
- Este un ajutor digestiv și anti-inflamator natural și contribuie la soluționarea problemelor gastrointestinale;
- Conținutul ridicat de mangan ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar;
- Ajută la creșterea masei musculare datorită conținutului de aminoacizi.
Asocierea dintre cele două ingrediente principale ne răsfață papilele gustative. Acest desert are la bază o rețetă simplă, gustoasă și care ne plimbă gândurile pe cărările interesante ale timpului.
Pentru un gust mai deosebit al desertului se pot folosi și condimente precum:
- cardamom;
- portocale confiate;
- stafide;
- scorțișoară;
- nucșoară.
Cu toate că este un desert simplu, orezul cu lapte rămâne un desert fin și gustos.