Ostropel de pui – o mâncare românească extrem de gustoasă și bogată în arome
Este o mâncare tradițională, simplă de realizat și foarte gustoasă. Se prepară într-un timp foarte scurt, utilizând puține ingrediente. Poate fi servită caldă sau rece, în funcție de preferințe.
Ostropelul este o mâncare inclusă în bucătăria tradițională a românilor. Există numeroase rețete de ostropel adaptate de gospodine în funcție de specificul local. În cărțile vechi de bucate, rețeta de ostropel de pui nu are în componența sa sosul de roșii. Dar în timp, rețeta a suferit câteva modificări.
Cu toate că este un preparat cu puține ingrediente, acesta este bogat în arome. Acest fel de mâncare iese în evidență prin:
- ingredientele uzuale folosite în orice bucătărie;
- timpul scurt de preparare;
- Gustul plăcut.
Este un preparat ce are la bază carne și un sos de roșii puternic aromatizat. Ostropelul de pui se poate servi cu o porție de cașcaval ras.