Pască fără aluat – Un preparat simplu și gustos de Paște

Preparatele dulci fără blat sau aluat sunt din ce în ce mai apreciate de gospodine. Unul dintre aceste preparate este și pasca fără aluat. Rețeta nu implică multe ingrediente și este extrem de simplă de pregătit.

De asemenea, este un preparat ce poate fi adaptat în funcție de preferințe. Se regăsesc numeroase rețete de pască fără aluat cu umplutură de:

  • brânză sărată;
  • brânză dulce;
  • ciocolată;
  • budincă de vanilie.

Pasca –  Un preparat reprezentativ de Paște

Pasca reprezintă un preparat tradițional românesc apreciat de către creștini, fiind pregătită o singură dată pe an. Conform tradiției creștine, aceasta se pregătește în Ajunul Învierii. Fiind o sărbătoare importantă în calendarul nostru, pasca este nelipsită de pe mesele românilor.

În trecut, pasca era preparată din făină rezultată din 5 cereale, fiind cunoscută sub denumirea de pâinea săracilor. Cu trecerea timpului, pasca a devenit un simbol românesc, îndrăgit de către toți românii.

Aceasta este realizată cu cele mai frecvente ingrediente întâlnite în bucătărie, mai exact făină, brânză de vaci proaspătă și ouă. Cu timpul, pasca tradițională a suferit unele modificări atât ca formă cât și ca umplutură. Gospodinele aleg ingrediente exotice ca esența de portocale, scorțișoara, migdale sau romul pentru a intensifica gustul desertului.

În ceea ce privește forma, s-a trecut de la forma rotundă clasică la formă pătrată sau dreptunghiulară cu diferite simboluri pascale. Cu toate acestea, cel mai utilizat simbol pentru decorarea păștii este crucea, aceasta făcând trimitere la răstignirea lui Iisus Hristos.

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi, poți încerca rețeta de pască fără aluat cu brânză dulce și stafide. Aceasta este o rețetă ce se pregătește destul de ușor, fiind un preparat foarte gustos.

Vă recomandăm să pregătiți această rețetă de Paște, fiind un desert rapid, ce nu implică mult efort.

Pască fără aluat cu brânză dulce și miere - ideală pentru sărbătoarea Paștelui