Prăjitura Fanta este un desert ușor, răcoros și aromat potrivit  atât sezonului cald cât și cel rece. Este o prăjitură în trei straturi: un blat pufos, o cremă de brânză dulce și un jeleu de portocale.

Această prăjitură asociază gustul dulce acrișor al cremei de brânză cu blatul fraged de pandișpan. Desertul a devenit tot mai cunoscut și apreciat odată cu apariția sucului de portocale.

În anul 1993 a apărut pe piața din România celebra Fanta Orange – sucul de portocale. Începând cu acel an, prăjitura cu jeleu de portocale devenea un desert revoluționar tot mai apreciat.

Se pot realiza și câteva variante mai deosebite a acestui preparat ca:

  • Tarta Fanta – ideală pentru un prânz cu familia;
  • Prăjitura Fanta la pahar – o versiune mai rafinată, potrivită pentru o petrecere.

Este un desert ce se pregătește foarte repede, ideal pentru ocazii speciale.