Tarta cu dovleac este un desert foarte gustos și simplu de realizat. Dovleacul este un ingredient sănătos, ce conține multe vitamine și minerale. Are puține calorii și este sățios.
Tarta cu dovleac este un desert foarte gustos și simplu de realizat. Dovleacul este un ingredient sănătos, ce conține multe vitamine și minerale. Are puține calorii și este sățios.
Se taie untul (trebuie să fie rece) în cuburi mici și se amestecă cu făina până se obține o pastă nisipoasă. Se adaugă apa, un praf de sare și zahărul brun și se amestecă bine până se rezultă un aluat consistent.
Pentru coacere, se va folosi o tavă cu dimensiunea de 30 cm. Fără a fi unsă tava, se întinde aluatul foarte bine pe toată suprafața acesteia, inclusiv pe margini. Este necesar ca tava cu aluatul să fie ținută la rece.
Într-un vas se bat ouălele împreună cu zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie și smântâna. Cu o spatulă se amestecă toată compoziția până devine omogenă. Se adaugă și scorțișoara pentru o aromă mult mai intensă.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 200°C. Se scoate tava cu aluatul de la rece și se adaugă umplutura. Se introduce tava in cuptor pentru 15 minute. După finalizarea acestui timp, se diminuează temperatura la 180°C și se lasă pentru coacere încă 30 – 40 de minte. Pentru a testa dacă este coaptă, se introduce o scobitoare. Dacă aceasta este intactă, tarta este gata.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit câteva ore, după care poate fi servită.
© Copyright @ 2021 bonapetit.ro - Toate drepturile rezervate SitemapPolitica de ConfidentialitatePolitica de Utillizare Cookies