Varză cu carne – Acest preparat este unul tradițional, fiind gătit în numeroase variante în funcție de specificul zonei. Rețeta clasică este una simplă și foarte ușor de pregătit, fiind o alegere potrivită pentru prânz.

Cele două ingrediente cheie fac din preparat un deliciu deoarece varza îsi pune amprenta delicat datorită efectului benefic pe care îl are asupra sănătății și al aromei sale discrete iar carnea de porc ne asigură gustul în farfurie.

Este cunoscut faptul că varza este una dintre cele mai accesibile legume. Este o legumă ușor de preparat, fiind gustoasă atât în forma crudă cât și în cea conservată.

Varza cu carne este o mâncare ce poate fi pregătită cu ingrediente la îndemână. Se poate prepara și în varianta de post, fără carne. Este la fel de gustoasă și hrănitoare.

În numeroase rețete de varză călită regăsim ca ingredient afumătura. Aceasta oferă un plus de aromă și gust mâncării.

Aceasta se poate servi cu mămăliguță caldă, cu ardei iute sau smântână. În rândurile următoare vă prezentăm această delicioasă rețetă de varză cu carne.