Burger de Quinoa si Legume
Un burger vegetarian poate fi la fel de savuros ca unul clasic, iar acest burger de quinoa si legume este dovada perfecta. Pentru a-l prepara, ai nevoie de o cana de quinoa fiarta, o cana de morcovi rasi, o cana de dovlecel ras, doua oua, 100 de grame de branza feta maruntita, un sfert de cana de pesmet, o lingurita de pudra de usturoi, sare si piper dupa gust. Combina toate ingredientele intr-un bol mare, formeaza patties si prajeste-le in ulei incins pana cand devin aurii si crocante pe ambele parti. Serveste-le cu paine de burger, salata, rosii si sosul tau preferat pentru o experienta completa.
Burger cu Somon si Avocado
Pentru cei care prefera burgerii pescaresti, varianta cu somon si avocado este ideală. Incepe prin a pregati un burger de somon din 500 de grame de somon proaspat tocat, o lingura de mustar Dijon, doua linguri de marar tocat, coaja si sucul de la o lamaie, sare si piper. Amesteca ingredientele, formeaza patties si gatiti-le pe gratar sau in tigaie. Pentru un plus de textura si cremozitate, adauga felii de avocado si un strat de maioneza cu lime. Acest burger este delicios servit pe paine integrala cu un strat generos de salata verde.
Burger cu Pui si Sos Gorgonzola
Daca esti fan al combinatiilor puternice de arome, burgerul cu pui si sos Gorgonzola este alegerea perfecta. Pentru burgeri, foloseste piept de pui tocat, amestecat cu un ou, doua linguri de pesmet, o lingurita de paprika, sare si piper. Formeaza patties si prajeste-le in ulei incins. Pentru sos, amesteca 100 de grame de branza Gorgonzola cu 50 ml de smantana pentru gatit, incalzeste amestecul pana cand branza se topeste si devine cremos. Aseaza burgerii pe paine, adauga salata, rosii, ceapa caramelizata si toarna sosul de Gorgonzola generos pe deasupra.
Burger cu Miel si Menta
Un burger cu o nota orientala, preparat din carne de miel, va fi cu siguranta o surpriza placuta pentru papilele gustative. Amesteca 500 de grame de carne de miel tocata cu o mana de frunze de menta tocate, doua catei de usturoi pisati, o lingurita de chimen macinat, sare si piper. Formeaza patties si prajeste-le sau gatiti-le pe gratar. Serveste burgerii cu paine pita, iaurt grecesc amestecat cu cateva frunze de menta tocate, castraveti felii si rosii cherry. Acest tip de burger aduce un suflu nou în rutina culinara obisnuita.
Burger cu Ciuperci Portobello si Branza Cheddar
Pentru iubitorii de ciuperci, un burger cu ciuperci Portobello poate fi o alegere fantastica. In loc de patty traditional, folosesti o ciuperca Portobello mare, pe care o marinezi in ulei de masline, otet balsamic, usturoi pisat, sare si piper. Dupa ce a maritat bine, prajeste ciuperca pe gratar sau in tigaie. Serveste-o intre felii de paine cu salata, felii de rosie, ceapa rosie si felii generoase de branza Cheddar. Acest burger este nu doar delicios, dar si o alternativa sanatoasa la clasicele versiuni cu carne.