roasted chicken

6 retete cu carne de pui la cuptor

6 retete cu carne de pui la cuptor

Gatitul la cuptor este una dintre cele mai sanatoase si simple metode de a pregati carnea de pui. Aromatizata cu diverse condimente si ierburi, carnea de pui devine extrem de suculenta si delicioasa. In acest articol, va prezentam 6 retete cu carne de pui la cuptor, perfecte pentru o cina in familie sau un pranz special.

1. Pui la cuptor cu cartofi si rozmarin

Aceasta reteta clasica de pui la cuptor cu cartofi este perfecta pentru o cina reconfortanta. Vei avea nevoie de un pui intreg, cartofi, rozmarin proaspat, ulei de masline, sare si piper. Incepe prin a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata cartofii si taie-i in bucati mari, apoi amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Aseaza puiul in tava, impreuna cu cartofii, si unge-l cu un amestec de ulei de masline, sare si piper. Coace totul pentru aproximativ o ora, pana cand puiul este frumos rumenit si cartofii sunt crocanti.

2. Pui cu lamaie si usturoi

Pentru cei care adora combinatia de lamaie si usturoi, aceasta reteta este o alegere delicioasa. Ai nevoie de pulpe de pui, cateva lamai, catei de usturoi, ulei de masline, sare si piper. Marunta usturoiul si amesteca-l cu ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare si piper. Pune pulpele de pui intr-o tava si toarna peste ele amestecul de usturoi si lamaie. Taie restul lamailor in felii subtiri si aseaza-le peste pui. Coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Acest fel de mancare este perfect servit cu o salata verde.

3. Pui cu smantana si ciuperci

Daca iti doresti ceva cremos, aceasta reteta de pui cu smantana si ciuperci este ideala. Foloseste piept de pui, ciuperci feliate, smantana pentru gatit, ceapa, usturoi, sare, piper si putin vin alb. Calieste ceapa si usturoiul in putin ulei, adauga ciupercile si lasa-le sa se rumeneasca usor. Pune pieptul de pui in tava, adauga amestecul de ciuperci si ceapa, toarna smantana si vinul alb. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Coace in cuptorul la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Serveste acest fel cu orez sau paste fainoase.

4. Pui marocan cu masline si lamaie murata

Pentru ceva exotic, incearca puiul marocan cu masline si lamaie murata. Ai nevoie de pulpe de pui, masline verzi, lamaie murata, coriandru, chimen, paprika, ghimbir, usturoi, ceapa, sare si piper. Marunta usturoiul si ceapa si prajeste-le pana devin translucide. Adauga condimentele si amesteca bine. Pune pulpele de pui in tava, adauga amestecul de condimente, maslinele si lamaia murata taiata bucati. Coace totul la 180 de grade Celsius timp de 50 de minute. Acest pui marocan este ideal servit cu couscous sau quinoa.

5. Pui cu pesto si mozzarella

Pentru o cina rapida si extrem de gustoasa, incearca puiul cu pesto si mozzarella. Taie pieptul de pui in jumatati, fara a le desparti complet, si unge fiecare parte cu pesto. Pune o felie de mozzarella intre jumatatile de piept de pui, apoi inchide-le si fixeaza cu scobitori. Aseaza puiul in tava tapetata cu hartie de copt si coace la 200 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Aceasta reteta simpla, dar delicioasa, poate fi servita cu o salata de rucola si rosii cherry.

Preparatele cu carne de pui la cuptor sunt nu doar delicioase, ci si usor de preparat. Fiecare dintre aceste retete aduce un gust unic si poate transforma o masa obisnuita intr-una speciala. Experimenteaza cu diferite condimente si ingrediente pentru a personaliza fiecare reteta dupa gustul tau si al familiei tale. Pofta buna!


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.