Pui la cuptor cu legume aromate
Una dintre cele mai simple si delicioase retete cu carne de pui este puiul la cuptor cu legume. Pentru aceasta reteta, ai nevoie de un pui intreg, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, rozmarin, sare, piper si ulei de masline. Mai intai, curata si taie legumele in bucati mari, apoi condimenteaza-le cu sare, piper si ulei de masline. Puiul trebuie curatat, condimentat in interior cu sare, piper si cateva catei de usturoi, apoi uns pe exterior cu ulei de masline si asezat in tava peste legume. Coace totul la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora si 30 de minute, sau pana cand puiul este frumos rumenit si legumele sunt moi.
Pui cu smantana si ciuperci
O reteta cu un gust bogat si cremos este puiul la cuptor cu smantana si ciuperci. Ai nevoie de piept de pui, ciuperci feliate, smantana pentru gatit, usturoi, ceapa, sare, piper si putin ulei. Intr-o tigaie, caleste ceapa si usturoiul in ulei, adauga ciupercile si lasa-le sa se rumeneasca usor. Aseaza pieptul de pui in tava, condimenteaza cu sare si piper, adauga amestecul de ciuperci si toarna smantana peste. Coace la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute, pana cand puiul este gatit si sosul s-a ingrosat putin.
Pui marinat cu iaurt si condimente
Pentru ceva cu un pic de influenta orientala, incearca puiul marinat cu iaurt si condimente. Vei avea nevoie de iaurt natural, usturoi pisat, ghimbir, coriandru, turmeric, chimen, sare, piper si piept de pui. Amesteca iaurtul cu usturoiul, ghimbirul si condimentele, apoi adauga pieptul de pui taiat in cuburi. Lasa la marinat pentru cel putin o ora, ideal peste noapte. Pune puiul maritat in tava si coace la 200 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Serveste cu garnitura de orez basmati si legume proaspete.
Pui cu cartofi si rozmarin
Aceasta reteta simpla si aromata de pui cu cartofi si rozmarin este perfecta pentru o cina in familie. Ai nevoie de pulpe de pui, cartofi noi, rozmarin proaspat, usturoi, sare, piper si ulei de masline. Taie cartofii in jumatati sau sferturi, in functie de marime, si aseaza-i in tava. Adauga pulpele de pui, presara rozmarin tocat si catei de usturoi intregi. Stropeste cu ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper. Coace la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute, pana cand puiul este crocant si cartofii sunt aurii si fragezi.
Pui cu lamaie si capere
Un alt fel de mancare plin de savoare este puiul cu lamaie si capere. Pentru aceasta reteta, ai nevoie de piept de pui, lamaie, capere, unt, patrunjel, sare si piper. Condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper si frige-l pe ambele parti intr-o tigaie cu putin unt, pana devine auriu. Transfera in tava de copt, adauga felii de lamaie si capere peste pieptul de pui. Bagi la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. La final, presara patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime. Aceasta reteta este excelenta servita cu o salata verde sau asparagus copt.