1. Chiftelute de pui cu sos de rosii
Chiftelutele de pui sunt o optiune delicioasa si usor de preparat pentru o cina rapida sau un pranz savuros. Vei avea nevoie de aproximativ 500 de grame de carne tocata de pui, un ou, 50 de grame de pesmet, un sfert de ceapa tocata fin, doua catei de usturoi pisati, sare si piper dupa gust. Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare pana cand compozitia devine omogena. Formeaza chiftelutele cu mana si prajeste-le in ulei incins pana devin aurii pe toate partile. Pentru sos, incalzeste o cana de sos de rosii intr-o tigaie, adauga un pic de busuioc proaspat si lasa la foc mic timp de 10 minute. Serveste chiftelutele fierbinti cu sos de rosii si, optional, cu paste sau orez.
2. Musaca de pui
Musaca de pui este o reteta care imbina perfect straturile de carne si legume pentru un rezultat bogat si gustos. Vei avea nevoie de 500 de grame de carne tocata de pui, doua vinete medii taiate felii, doua cartofi mari taiati felii, o ceapa mare tocata, doua catei de usturoi pisati, o lingura de ulei de masline, sare si piper. Incepe prin a praji ceapa si usturoiul in ulei de masline pana cand devin translucide. Adauga carnea tocata si prajeste pana cand este complet gatita. In paralel, prajeste feliile de vinete si cartofi pana cand devin aurii. Asambleaza musaca in straturi alternante de vinete, cartofi si carne tocata intr-un vas de copt. Coace la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute. Se serveste calda, garnisita cu patrunjel proaspat.
3. Tocanita de pui cu legume
Pentru o cina confortabila, incearca o tocanita de pui cu legume. Aceasta reteta simpla necesita 500 de grame de carne tocata de pui, o ceapa mare tocata, doua morcovi taiati rondele, doua cartofi taiati cuburi, o cana de mazare congelata, doua catei de usturoi pisati, doua linguri de pasta de tomate, o lingura de ulei de masline, sare si piper. Incepe prin a cali ceapa si usturoiul in ulei de masline. Adauga carnea tocata si amesteca pana se rumeneste. Introdu morcovii, cartofii, mazarea si pasta de tomate, apoi adauga apa pana acopera ingredientele. Lasa la fiert la foc mic timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand legumele sunt fragede. Serveste tocanita fierbinte, garnisita cu patrunjel proaspat.
4. Burgeri de pui homemade
Nimic nu se compara cu burgerii facuti in casa, plini de gust si texturi variate. Pentru burgerii de pui, ai nevoie de 500 de grame de carne tocata de pui, un ou, 50 de grame de pesmet, un sfert de ceapa tocata fin, doua catei de usturoi pisati, sare, piper si alte condimente dupa gust (cum ar fi paprika sau cimbru). Amesteca toate ingredientele in bol si formeaza patru chiftele mari. Prajeste chiftelele pe grill sau intr-o tigaie pana cand sunt bine facute. Serveste burgerii pe chifle cu salata, rosii, ceapa, castraveti murati si sosurile tale preferate.
5. Quiche cu pui si ciuperci
Quiche-ul cu pui si ciuperci este o optiune excelenta pentru brunch sau pentru o cina usoara. Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de un aluat de tarta, 300 de grame de carne tocata de pui, 200 de grame de ciuperci felii, o ceapa mica tocata, 100 de ml de smantana pentru gatit, doua oua, sare si piper. Intinde aluatul in tava de tarta, apoi adauga un strat de carne tocata amestecata cu ceapa si ciuperci calite in prealabil. Bate ouale cu smantana, sare si piper, apoi toarna amestecul peste carne. Coace quiche-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana cand este aurie si ferma la atingere. Serveste quiche-ul cald sau la temperatura camerei.