spring vegetables

10 retete cu legume de primavara proaspete si delicioasem

Introducere

Primavara este sezonul renasterii si al revigorarii, iar legumele proaspete care apar in aceasta perioada sunt nu doar un deliciu pentru papilele gustative, ci si un boost de sanatate. De la sparanghel la radacini de telina, variantele de preparare sunt nenumarate si pline de savoare. In acest articol, va voi prezenta 10 retete cu legume de primavara care nu doar ca va vor incanta gustul, ci vor aduce si un plus de culoare si nutrienti in dieta voastra.

1. Salata de primavara cu sparanghel si radacini de telina

Un starter perfect in orice masa, aceasta salata este atat de simpla, cat si extrem de aromata. Veti avea nevoie de sparanghel proaspat, radacini de telina, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Taie sparanghelul si radacinile de telina in bucati, si soteaza-le usor. Amesteca-le apoi cu rosiile si ceapa taiate. Dressing-ul se face din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Serveste salata imediat, pentru a te bucura de toate aromele.

2. Supa crema de mazare cu menta

Supa crema de mazare cu menta este o optiune perfecta pentru zilele racoroase de primavara. Mazarea proaspata, ceapa, usturoiul, bulionul de legume si frunzele de menta sunt ingredientele principale. Incepe prin a sota ceapa si usturoiul, adauga mazarea si lasa sa fiarba pana cand este moale. La final, adauga menta si mixeaza totul pana devine o crema fina. Poti adauga un strop de frisca pentru mai multa onctuozitate.

3. Risotto cu sparanghel si parmezan

Risotto-ul este un fel de mancare italian care se poate adapta usor la orice leguma de sezon. Pentru aceasta versiune de primavara, vei avea nevoie de sparanghel, orez arborio, supa de legume, ceapa, vin alb, parmezan ras si unt. Gatesti ceapa pana devine translucida, adaugi orezul si il prajesti usor, apoi adaugi treptat supa de legume si vinul alb. La final, adauga sparanghelul si parmezanul, amestecand pana cand risotto devine cremos.

4. Clatite cu spanac si feta

O reteta delicioasa pentru brunch sau o cina usoara, aceste clatite sunt umplute cu spanac proaspat si branza feta. Pentru aluat, vei avea nevoie de faina, lapte, oua si un praf de sare. Umplutura se face din spanacul sotat rapid cu usturoi, la care adaugi branza feta maruntita. Umple clatitele si serveste-le calde, cu un strop de zeama de lamaie pentru extra savoare.

5. Tarta rustica cu praz si ciuperci

Tartele rustice sunt o modalitate excelenta de a folosi multiple legume de sezon. Aceasta versiune cu praz si ciuperci este nu numai delicioasa, dar si estetic placuta. Vei avea nevoie de aluat de tarta, praz, ciuperci, branza de capra, smantana, oua si condimente. Prajeste usor prazul si ciupercile, apoi amesteca-le cu branza de capra, smantana si ouale batute. Toarna amestecul in tarta si coace totul pana cand umplutura este ferma si aluatul este auriu.

Legumele de primavara sunt o sursa excelenta de inspiratie pentru bucataria oricarui gurmand. Fie ca preferi ceva usor si rapid, precum o salata, sau ceva mai sofisticat, precum un risotto, aceste legume aduc nu doar gust, ci si o multime de beneficii pentru sanatate. Experimenteaza cu diferite combinatii si bucura-te de cele mai bune gusturi ale primaverii!


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.