10 Retete de Tarte cu Fructe
Tartele cu fructe sunt deserturi delicioase, perfecte pentru orice ocazie. Fie ca e vorba de o petrecere sau un pranz in familie, acestea aduc un zambet pe fetele celor prezenti. In acest articol, vei descoperi 10 retete de tarte cu fructe, de la cele clasice la unele mai inedite, care sa te inspire si sa iti indulceasca zilele.
1. Tarta cu mere si scortisoara
Aceasta tarta este un clasic iubit de multi. Pentru a prepara blatul, vei avea nevoie de 250 g de faina, 125 g de unt, 50 g de zahar si un praf de sare. Amesteca ingredientele si framanta pana obtii un aluat omogen. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si pune-l la frigider timp de 30 de minute. Intre timp, taie 4-5 mere in felii subtiri si amesteca-le cu 2 lingurite de scortisoara si 100 g de zahar brun. Aseaza merele peste blatul de tarta si coace la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Servește tarta calda sau la temperatura camerei.
2. Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie
Pentru un desert racoros si aromat, incearca o tarta cu fructe de padure. Blatul tartei se prepara din 200 g de faina, 100 g de unt si 80 g de zahar pudra. Pentru crema, mixeaza 200 ml de frisca lichida cu 100 g de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie. Coace blatul prealabil timp de 20 de minute la 175 de grade Celsius. Dupa ce s-a racit, adauga crema de vanilie si presara deasupra un mix de fructe de padure proaspete. Da la frigider tarta timp de o ora inainte de servire.
3. Tarta cu piersici si mascarpone
Daca iti plac piersicile, aceasta reteta este pentru tine. Amesteca 250 g de faina cu 125 g de unt rece taiat cubulete si un varf de sare. Framanta pana obtii un aluat nisipos, adauga 50 g de zahar si un ou, si framanta in continuare pana se omogenizeaza. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si coace la 180 de grade timp de 20 de minute. Pentru umplutura, mixeaza 250 g de mascarpone cu 100 g de zahar pudra si raspandeste peste blatul copt. Taie piersici proaspete in felii subtiri si aseaza-le frumos deasupra. Coace tarta pentru inca 20 de minute la 175 de grade.
4. Tarta cu banane si caramel
Combinația de banane și caramel este pur și simplu irezistibilă. Pentru blat, vei avea nevoie de 200 g de faina, 100 g de unt și un strop de sare. Amesteca ingredientele si presara blatul intr-o forma de tarta, coacandu-l timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius. Prepara un caramel simplu din 200 g de zahar si 50 ml de apa, fierbind pana se ingroasa. Taie 3-4 banane in rondele si aseaza-le peste blat, turnand caramelul fierbinte deasupra. Lasa la racit inainte de servire.
5. Tarta cu kiwi si frisca
Pentru o tarta cu un gust exotic, alege kiwi. Blatul se face din 200 g de faina, 100 g de unt si un praf de sare, copt la 180 de grade timp de 20 de minute. Bate 200 ml de frisca pana devine spumoasa. Intinde frisca peste blatul racit si decoreaza cu felii subtiri de kiwi. Pentru un plus de dulceata, poti adauga si un strat subtire de gelatina de lime peste kiwi. Da tarta la frigider pentru cel putin o ora inainte de a o servi.
Indiferent de ocazie, aceste tarte cu fructe vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Experimenteaza cu diferite combinatii de fructe si arome pentru a descoperi noi deserturi preferate. Pofta buna!