Sansele Romaniei in industria restaurantelor – unde suntem, unde ne indreptam?

Cat de pregatiti suntem pentru a primi strainii in restaurantele noastre si cum s-au schimbat obiceiurile in industria ospitalitatii? Am discutat cu Florin Maxim, Managing Director al Smite Group, despre perspectivele industriei.

“Industria ospitalitatii e un sector in crestere. Odata cu turismul se dezvolta toate. Anul acesta avem un boom al turismului urban. Noi mergem pe trenduri mai vechi, insa lucrurile se dezvolta spre bine, odata cu puterea de cumparare si odata cu dezvoltarea tarii, in general.”, a spus Florin Maxim, CEO al Smite Group, la emisiunea “Ziua Zero”.

Industria ospitalitatii – plusuri si minusuri

Romania, spune Florin Maxim, e deschisa in zona gastronomiei, tocmai pentru ca avem gusturi mai rezvoltate si traim intr-o zona de conjunctura a unor curente culinare mari.

“Minusuri? Ne-am apucat de treaba cam tarziu, dar e bine ca ne-am apucat. Nu avem spatiu legislativ inca pus foarte bine la punct, ca sa exploatam business toate sectoarele, toate ariile pe care le-am putea pune pe masa turistilor si cetatenilor pentru a experimenta lucruri”, crede Florin Maxim.

Despre ce legislatie ar fi vorba? “Avem nevoie de o lege a turismului, de o lege a bacsisului. Inca nu e foarte clar turismul gastronomic in mici gospodarii, cel de la tara. Cum fac sa cumpar de la tanti Ileana un litru de lapte si sa-l dau unei familii de turisti care vine la mine? Cele clare nu sunt cunoscute de toata lumea.”, spune CEO-ul Smite Group.

Sursa www.wall-street.ro


Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

© Copyright @ 2021 bonapetit.ro - Toate drepturile rezervate SitemapPolitica de ConfidentialitatePolitica de Utillizare Cookies