Set de măsuri propuse de HORA pentru sprijinul companiilor din industria ospitalității

HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, ce are misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, pe plan național și internațional.

Azi în Horeca activează în jur de 40000 de societăți comerciale, cu o cifră de afaceri în jurul a 3 miliarde de euro și aproximativ 400000 de angajați.

România se confruntă cu o situație de criză fără precedent, care ne obligă să luăm o poziție fermă și să cerem autorităților măsuri imediate, pentru a nu fi martorii unui declin financiar fără cale de recuperare pentru cei mai mulți dintre operatorii din industria ospitalității.

Organizația Patronală HORA își exprimă public îngrijorarea cu privire la efectele care se resimt deja în industria ospitalității, ca urmare a crizei turismului la nivel mondial, create de răspândirea virusului COVID-19.

Conform unui sondaj realizat de industrie în ultima săptămână, pe un număr de 341 respondenți, vânzările au scăzut cu 80%, peste 85% vor îinchide și vor fi nevoiți să trimită astfel peste 28000 de angajați în șomaj.

100% din respondenți au nevoie de ajutor imediat din partea autorităților pentru continuarea afacerilor.

Sursa www.horecainsight.ro


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.