tomato sauce

Spaghete cu sos de rosii si usturoi

Introducere la Spaghete cu Sos de Rosii si Usturoi

Spaghetele cu sos de rosii si usturoi reprezinta una dintre cele mai apreciate retete in bucataria italiana, fiind un fel de mancare simplu, dar extrem de aromat si savuros. Aceasta combinatie clasica nu numai ca este delicioasa, dar este si foarte usor de preparat, facand-o o optiune excelenta pentru cinele rapide in timpul saptamanii. In acest articol, vom explora cum sa pregatesti aceasta reteta autentic italiana, impreuna cu cateva sfaturi pentru a-i maximiza gustul.

Ingrediente Necessare

Pentru a prepara spaghete cu sos de rosii si usturoi, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 400 grame de spaghete
  • 800 grame de rosii proaspete sau conservate
  • 6 catei de usturoi
  • 50 ml de ulei de masline extra virgin
  • Sare si piper dupa gust
  • Branza Parmezan, pentru servire
  • Busuioc proaspat pentru garnitura

Aceste ingrediente simple se combina pentru a crea un sos de rosii bogat si plin de gust, cu un accent pronuntat de usturoi. Este important sa alegi ingrediente de calitate, deoarece acestea vor influenta direct gustul final al preparatului tau.

Prepararea Sosului de Rosii si Usturoi

Incepem prin a pregati sosul de rosii si usturoi. Primul pas este sa toci usturoiul foarte fin. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga usturoiul tocat. Prajeste-l usor pana cand devine auriu, dar ai grija sa nu-l arzi, deoarece va capata un gust amar. Dupa ce usturoiul este gata, adauga rosiile. Daca folosesti rosii din conserva, asigura-te ca sunt de buna calitate si tocate.

Lasa amestecul sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 20 de minute. Pe parcurs, poti adauga sare si piper dupa gust. Daca sosul pare prea acid, poti adauga un varf de lingurita de zahar pentru a-i echilibra gustul.

Prepararea Spaghetelor

In timp ce sosul se gatesteste, pune o oala mare cu apa la fiert pentru spaghete. Adauga o lingura de sare in apa clocotita si apoi adauga spaghetele. Este important sa urmaresti instructiunile de pe pachet pentru a fi sigur ca spaghetele vor fi "al dente", adica fierte dar inca ferme la muscatura. Odata ce spaghetele sunt gata, scurge-le de apa, dar pastreaza putina apa din oala.

Adauga spaghetele in sosul de rosii si usturoi. Amesteca bine pentru ca fiecare fir de pasta sa fie acoperit cu sos. Daca sosul pare prea gros, adauga putina apa in care au fiert pastele pentru a-l subtia. Acest truc va ajuta si la legarea sosului de paste datorita amidonului din apa.

Servirea si Garnitura

Odata ce pastele sunt bine amestecate cu sosul, esti aproape gata sa servesti. Transfera spaghetele intr-un bol mare sau serveste-le direct din tigaie. Rade deasupra o generoasa cantitate de Parmezan si decoreaza cu frunze de busuioc proaspat pentru a adauga culoare si prospetime.

Spaghetele cu sos de rosii si usturoi sunt delicioase servite calde, dar sunt la fel de bune si reincalzite a doua zi. Aceasta reteta simpla si clasica este un exemplu perfect al modului in care ingrediente modeste pot fi transformate intr-o masa memorabila si extrem de satisfacatoare. Pofta buna!


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.