Introducere
Supa crema de ciuperci de post este o alegere delicioasa si hranitoare pentru cei care doresc sa gaseasca alternative vegetale la supele traditionale. Ciupercile, fiind bogate in proteine si fibre, dar si in vitamine si minerale, ofera un gust intens si o textura cremoasa preparatelor in care sunt folosite. In acest articol, vom explora cum putem prepara o supa crema de ciuperci de post, care sa fie nu doar gustoasa, dar si sanatoasa si usor de preparat.
Ingrediente necesare
Pentru a pregati supa crema de ciuperci de post, avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g de ciuperci (champignon, pleurotus sau o combinatie), 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 1 cartof mediu, 1 morcov, 1 litru de supa vegetala sau apa, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust. De asemenea, pentru a da o nota cremoasa fara a utiliza produse lactate, putem folosi 100 ml de lapte de cocos sau de migdale.
Prepararea legumelor
Incepem prepararea supei prin curatarea si tocare ciupercile. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, in timp ce cartoful si morcovul se curata si se taie in cuburi mici. Intr-o oala, incingem uleiul de masline si calim ceapa pana devine translucida. Adaugam usturoiul si il lasam sa se aromatizeze pentru aproximativ un minut. Apoi, adaugam ciupercile tocate si le sotam pana cand isi reduc din volum si devin aurii.
Cum sa gatesti supa
Dupa ce ciupercile au fost sotate, adaugam cartoful si morcovul, amestecam bine si lasam totul la calit pentru inca 2-3 minute. Adaugam apoi supa vegetala sau apa si condimentam cu sare si piper. Acoperim oala si lasam supa sa fiarba la foc moderat timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand legumele sunt bine fierte. Cand legumele sunt gata, luam oala de pe foc si folosim un blender vertical pentru a pasa supa pana devine cremoasa.
Dupa ce supa a fost pasata, adaugam laptele de cocos sau de migdale si amestecam bine. Acesta va adauga o textura si mai cremoasa supei si va imbogati gustul. Supa de ciuperci poate fi ajustata de consistenta, adaugand mai multa supa vegetala sau apa, in functie de preferinte. Se mai lasa supa pe foc pentru inca 5 minute, pentru ca aromele sa se omogenizeze.
Servirea si variante de servire
Supa crema de ciuperci de post este gata de servit. Pentru a adauga un plus de textura si aroma, putem orna supa cu crutoane de paine prajite, patrunjel proaspat tocat sau seminte de dovleac prajite. Aceasta supa poate fi servita ca fel principal sau ca parte a unei mese mai consistente, fiind perfecta pentru zilele reci de iarna sau pentru un pranz sau cina usoara.
De asemenea, supa crema de ciuperci se poate adapta si pentru cei care nu tin post, adaugand smantana sau parmezan ras la servire. Indiferent de varianta aleasa, supa crema de ciuperci de post ramane o reteta simpla, nutritiva si extrem de savuroasa, care poate fi preparata rapid si fara prea mult efort.
In concluzie, supa crema de ciuperci de post este o alegere ideala pentru cei care doresc sa se bucure de gustul intens al ciupercilor intr-un mod sanatos si fara ingrediente de origine animala. Cu ingredientele potrivite si putina creativitate in preparare, aceasta supa poate deveni un favorit in meniul zilnic.