Super alimente pentru un sistem imunitar perfect

Bariera care protejează organismul uman la interior – sistemul imunitar – are nevoie de ajutorul nostru pentru a reuși să funcționeze la parametrii cei mai buni. Rezultatele sale depind într-o proporție covârșitoare de modul în care ne alimentăm și ne odihnim, precum și de stilul nostru de viață.

În fiecare dintre aceste segmente putem să ne aducem contribuția, astfel încât organismul nostru să beneficieze de un aliat important în asigurarea unei vieți lungi și sănătoase. Ceea ce mâncăm ne determină durata vieții, pentru că sistemul imunitar are nevoie de alimente de calitate pentru a furniza anticorpii necesari respingerii bolilor. În cele ce urmează vom prezenta câteva super alimente pentru sistemul nostru imunitar.

Socul

Cunoscut în special pentru socată și dulceață, socul este un fruct care îi oferă organismului o multitudine de beneficii. Are o serie de proprietăți anti-virale, anti-inflamatorii și anti-cancerigene, fiind extrem de bogat și în flavonoide. Siropul de soc este recomandat în tratarea răcelilor, a gripei și infecțiilor sinusurilor. În cazul în care vrei să slăbești, atunci o cură pe baza de soc este ideală, pentru că este un excelent diuretic și are efecte laxative. Organismul se întărește pe interior și grație proprietăților șocului, la exterior, pielea întinerește.

Ciupercile

Poți prepara într-o multitudine de moduri acest aliment sănătos, natural și care ajută organismul la nivel imunitar. Sotate, la grill, fierte sau coapte, ciupercile susțin sănătatea prin bogăția vitaminei B (riboflavină și niacină) și a seleniului. De asemenea, nivelul ridicat de polizaharide din ciuperci ajută sistemul imunitar să se mențină la cele mai ridicate valori atunci când consumăm aceste legume.

Stridiile

Aceste fructe de mare reprezintă unul dintre cele mai puternice alimente sănătoase pe care le poate consumă un om. 100 de grame de stridii asigură 190% din necesarul zilnic de seleniu, 20% din vitamina C, 45% din fier și îi oferă organismului 16 grame de proteină de cea mai bună calitate. Sunt recomandate în diete pentru că 100 de grame de stridii echivalează cu 140 de calorii. Trebuie menționat și faptul că ajută la creșterea nivelului de zinc și  vitaminei A din corp.

Iaurtul foarte puțin gras

Alimentul care are numai 250 de calorii și îi oferă organismului 11 grame de proteină de calitate, iaurtul foarte puțin gras hrănește pur și simplu sistemul imunitar. Este sursă de vitamina B12, B2 și D, reprezentând în același timp și un probiotic excelent. Susține digestia corectă, îmbunătățește imunitatea și este un ajutor important în curele de detoxificație.

Cartofii dulci

O singură porție (medie) de cartofi dulci echivalează cu 30% din necesarul zilnic de vitamina C și 120% din cel de vitamina A. Plus că, atunci când urmezi o dietă, o porție înseamnă numai 100 de calorii. Sunt o sursă de fibre sănătoase, fiind în același timp și un aliment fără colesterol sau grăsimi rele pentru corp. Impulsionează instant sistemul imunitar și reprezintă alternativă sănătoasă la cartofii tradiționali.

Lista de super alimente pentru susținerea sistemului imunitar este mult mai lungă. Nu lipsesc supele Miso și de pui, rodiile, broccoli, spanacul, ghimbirul și usturoiul. Mai mult decât atât, aceste alimente nu doar că sunt utile pentru sănătatea organismului, ci ajută la fel de mult și în curele de slăbire, dovedindu-și titulatura de super alimente!

Sursă: toate-retetele.com


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.