A manca este o placere si nimeni nu poate contrazice asta. Actul de a manca este mai mult decat simplul consum de mancare: este vorba de a incerca noi arome, de a aprecia texturi si ca toata aceasta experienta ne conecteaza cu senzatii noi si chiar ne conecteaza cu amintiri din trecut, din copilarie.
Iar daca vrei sa traiesti noi experiente culinare, noua lista cu cele mai bune restaurante din lume o gasesti aici: https://foxi.ro.
Top 10 dintre cele mai bune restaurante din lume
In continuare, va vom impartasi cele mai bune 10 restaurante din lume, care includ doua create de mexicani, care continua sa urce sus in gastronomia mondiala.
1. Geranium / Copenhaga, Danemarca
– Au un meniu local de degustare care se schimba sezonier.
– Este primul restaurant danez care a castigat 3 stele Michelin.
– Se concentreaza pe fructe de mare si legume.
– Este situat la etajul opt, cu vedere panoramica asupra unui parc, completand experienta gastronomica.
2. Central / Lima, Peru
– Este o oda pentru Peru, preparatele sale reflecta peisajele, istoria si traditiile sale.
– Se concentreaza pe uscat si pe fructele de mare deopotriva.
– Ofera scoici proaspete, calamari si scoici de pe coasta peruana, iar din Valea Sacra ofera slanina si ceafa de capra.
3. Enjoy / Barcelona, Spania
– Ofera o experienta de luat masa interesanta si ametitoare pe un roller coaster.
– Tehnicile contemporane, combinatiile indraznete si dorinta de a surprinde cinarul sunt cateva dintre caracteristicile acestui restaurant.
– Au o terasa in aer liber si o camera privata pentru gatit creativ.
4. DiverXO / Madrid, Spania
– Are o abordare indrazneata a chimvalelor sale.
– Bucatarul Dabiz Munoz s-a format in cele mai bune restaurante din Londra si Madrid. Este cea mai tanara persoana din lume care a castigat o stea Michelin.
– Meniul de degustare are 12 preparate inovatoare.
5. Pujol / Mexico City, Mexic
– A fost fondata de bucatarul Enrique Olvera in anul 2000.
– Unul dintre felurile de mancare caracteristice este Mole Madre, Mole Nuevo, dintre care unul se matureaza 2.500 de zile.
– Favoritele bucatarului apar intr-un meniu omakase si includ ceviche de chilimbar cu inima de palmier, fenicul si pastarnac.
6. Asador Etxebarri / Atxondo, Spania
– Este situat in Tara Bascilor, cu vedere extinsa la munti.
– Bucataria are sase gratare personalizate proiectate chiar de bucatarul Victor Arguinzoniz, el a inventat si ustensile precum tigaile cu plasa.
– Restaurantul respecta aromele naturale intrinseci ale produselor locale si incurajeaza cu blandete fiecare ingredient sa-si arate potentialul.
7. Casa porcului / Sao Paulo, Brazilia
– Se concentreaza pe carnea de porc sub toate formele sale. Are un meniu de degustare si a la carte folosind toate partile porcului.
– Au si optiuni vegetariene care au un gust la fel de bun ca si meniul original cu carne de porc.
– Felul principal al Porco San Ze este o varietate de friptura de porc cu legume timp de sase pana la opt ore.
8. Quintonil / Mexico City, Mexic
– Concentrandu-se pe ingrediente proaspete, locale si arome si tehnici traditionale mexicane in preparate moderne unice, Quintonil devine rapid un clasic.
– Meniul de degustare poate contine mancaruri de sezon, cum ar fi king crab in alunita verde cu kaffir de lamaie si paine prajita de porumb albastru sau sorbet de nopal.
– Ofera tacos pe baza de insecte precum lacuste si furnici chicatana.
9. Lido 84 / Gardone, Italia
– Este situat pe malul Lacului Garda in nordul Italiei.
– Meniul prezinta produsele din Lacul Garda si pasunile verzi ale regiunii.
– Punctele de atractie includ Torta di Rose, un tort usor ca aerul cu lamai Garda si parmigiana de vinete rezistente la 400.
10. Le Calandre / Rubano, Italia
– Aroma, condimentele, textura si uleiurile esentiale sunt folosite cu maiestrie pentru a debloca o paleta de amintiri primordiale.
– S-a deschis in 1981, fiind un restaurant de familie cu profunde traditii italiene.
– Gasim un risotto de cafea distilata cu pudra de capere, botarga de hamsii si trufa alba: o combinatie de arome care realizeaza un echilibru perfect intre amar, aromat si sarat.