TOP 3 cele mai servite tipuri de paste la restaurant

Pastele au devenit unul dintre cele mai adorate feluri de mâncare de la un restaurant. Acestea au fost adoptate de la italieni și au devenit rapid preferatele oamenilor. Sunt disponibile mai multe tipuri de paste ce pot fi comandate la un restaurant.

Mai jos vei găsi topul celor 3 cele mai servite tipuri de paste la restaurante, rețetele acestora și bineînțeles vei afla motivul pentru care clienții le adoră.

Pastele – preparatul care nu lipsește din meniul unui restaurant

În meniul oricărui restaurant ar trebui să se afle diferite tipuri de paste. De ce? Deoarece pastele sunt foarte comandate de către clienți datorită gustului delicios.  Am făcut o selecție a tipurilor de paste comandate în restaurant. 

Pe primul loc se află spaghetti alla carbonara. Este o rețetă simplă de realizat, dar rezultatul este unul de-a dreptul delicios. La bază, această rețetă se realizează cu gălbenuș de ou, bacon, parmezan, cașcaval ras, ulei și piper. În România, rețeta nu este întotdeauna exact ca și în Italia, nefiind atât de întâlnită rețeta cu gălbenușul de ou crud.

Al doilea tip de paste adorate de clienți este penne all arrabbiata. Pastele conțin sos de roșii și ardei iute.

Și nu în ultimul rând, cele mai comandate paste sunt pappardelle al ragu, denumite la noi ca și spaghete bolognese. Acestea spaghete se fac cu sos de carne.

Importanța servirii acestora

Este foarte important ca pastele să fie servite așa cum trebuie. Nu este de ajuns să umplem o farfurie de paste, ci trebuie să oferim o adevărată experiență culinară pentru a avea rezultatele dorite. 

Farfuria în care servim pastele este unul dintre cele mai importante aspecte. În primul rând, aceasta trebuie să fie destinată acestui tip de mâncare. La RoseHome vei găsi sute de modele de farfurii paste și boluri paste de diferite culori și modele. Farfuria pentru paste este ușor de recunoscut deoarece are un design unic, o adâncitură special creată pentru paste.

Detaliile și accesoriile pentru servirea pastelor

Un lucru ce nu trebuie omis este faptul că lângă paste trebuie să se afle întotdeauna solnița de sare și piper. Trebuie oferită șansa clienților de a putea condimenta mai puternic porția de mâncare unde este cazul.

Un alt accesoriu foarte important pentru anumite tipuri de paste este recipientul pentru parmezan. Spre exemplu, spaghetele carbonara ce se află pe locul 1 în topul preferințelor clienților se servesc cu parmezan. 

O imagine care conține aliment, ceai, băuturăDescriere generată automat

Rețete simple ale celor mai iubite paste

1.Spaghete carbonara – Pentru prepararea spaghetelor carbonara avem nevoie de 200g paste, 200g smântână, 100g bacon, 3 ouă, ulei de măsline, sare și piper.

În primul rând trebuie să punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, trebuie limpezite cu un jet de apă rece și lăsate la scurs. Baconul trebuie tăiat cubulețe, iar apoi prăjit în 3 linguri de ulei până se rumenește. Smântâna trebuie să se amestece cu cele 3 gălbenușuri, sare și piper. Amestecul se toarnă peste bacon și se mai lasă la fiert un minut. La sfârșit se pun pastele peste sos și se amestecă foarte bine. 

Spaghetele carbonara se servesc fierbinți alături de parmezan ras.

2. Penne all`arrabbiata – Pentru pregătirea acestui tip de paste avem nevoie de 250g penne, 4-5 roșii mari, sare, 3-4 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, ardei iute, pătrunjel și pecorino. Primul pas este de a fierbe paste în apă cu sare 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj. Apoi tăiem roșiile cubulețe, iar într-o tigaie unde am adăugat ulei de măsline punem usturoi și ardei iute, iar mai apoi roșiile. Lăsăm 3-4 minute și gata. Adăugăm pastele și amestecăm foarte bine. Acest tip de paste poate fi servit cu pătrunjel sau pecorino ras.

3. Spaghetti bolognese – Ingredientele necesare pentru prepararea acestui tip de paste sunt 500g spaghetti, 500g carne tocată de vită, 2 morcovi, o ceapă mare, 2 roșii, oregano, busuioc, sare și piper. Carnea este prima pe care începem să o pregătim, adăugând într-o tigaie cu puțin unt sau ulei carnea tocată peste care adăugăm sare și piper. După ce s-a rumenit, adăugăm morcovi, ceapă și roșii, toate tocate mărunt. Sosul trebuie lăsat la fiert aproximativ 40 de minute cu capac, după care adăugăm pastele și le amestecăm foarte bine. Se poate servi cu busuioc proaspăt sau parmezan ras.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.