Ciorba este una dintre cele mai sănătoase preparate culinare, iar din acest motiv este foarte des comandată la orice restaurant. Există foarte multe tipuri de ciorbă, dar există câteva ce nu trebuie să lipsească din meniul unui restaurant, fiind cele mai dorite. Mai jos vei găsi numele acestora și bineînțeles, rețetele.
Ciorba de burtă
Aceasta este cu siguranță ciorba preferată a multor români, iar din acest motiv trebuie să fie prezentă pe meniul oricărui restaurant. Gustul minunat al acesteia este redat de oasele de vită, care dau și consistența lipicioasă și cremoasă. Unul dintre secretele pe care le aplică bucătarii în gătirea acestei ciorbe este că nu folosesc foarte multe zarzavaturi deoarece acestea strică gustul.
Pentru prepararea acestui fel de mâncare este nevoie de: 1 kg oase de vită, 2 kg burtă congelată sau proaspătă, 3 foi de dafin, o lingură de boabe piper negru, 4L de apă rece, 4 lingurițe de sare, un morcov ras călit cu ulei, 15 căței de usturoi, 6 gălbenușuri și 400ml smântână lichidă pentru gătit.
Primul pas este de a pune la fiert oasele în apă, peste care adăugăm sarea, foile de dafin și boabele de piper. Este foarte important să culegem spuma ce se formează. Apoi, se acoperă oala cu un capac pe jumătate și se lasă la foc mediu spre minim timp de 2 ore. Următorul pas este de a scoate oasele din oală și de a turna supa într-o oală curată peste care se adaugă bucățile de burtă tăiate la dimensiuni diferite. Se mai adaugă 2L de apă, iar când începe să fiarbă se adaugă bucățile mari de burtă și se lasă la clocotit aproximativ o oră. Bucățile de burtă se scot și se curăță, se taie sub forma unui tăiței și se adaugă la loc în supă. Acum se adaugă morcovul și uleiul pentru a intensifica aroma, gustul și culoarea. Mai fierbe încă 15 minute, după care se oprește focul și se adaugă cățeii de usturoi, gălbenușurile bătute cu smântâna și un strop de sare. Se amestecă compoziția foarte bine și gata! Ciorba de burtă este gata, potrivită pentru a putea fi servită cu ardei iute.
Supă cremă de legume
Supa cremă este pe placul tuturor, inclusiv a copiilor, iar tocmai din acest motiv este nevoie de ea în orice restaurant. Una dintre cele mai adorate supe este cea de legume, fiind și foarte sănătoasă datorită legumelor și zarzavaturilor.
Pentru a prepara această supă ai nevoie de: 4 morcovi, un păstârnac, un pătrunjel rădăcină, o tijă de țelină, un cartof, o bucată de cartof dulce, o roșie mică, 100ml de smântână naturală de gătit, sare, piper, 2-3 linguri boabe de porumb, 2-3 linguri mazăre congelată sau proaspătă, o lingură de ulei.
Mai întâi trebuie să curățăm legumele, să le spălăm și să le tăiem cubulețe, peste care adăugăm un pic de cartof dulce. Într-o oală mare se pun 1L de apă, cubulețele de legume, tijele de țelină, ceapă, roșie și boabele de mazăre și se lasă la fiert la foc mediu. Se adaugă un strop de sare și piper. După 20 de minute putem zdrobi legumele cu un mixer sau blender până obținem o pastă fină. Supa poate fi servită cu crutoane.
Pentru o experiență culinară completă, nu este de ajuns ca mâncarea să fie doar gustoasă, ci să fie servită așa cum trebuie. La RoseHome găsești o gamă variată de castroane ciorbă, de diferite modele, potrivite pentru orice tip de locație HoReCa. Materialele sunt de cea mai bună calitate, printre acestea aflându-se ceramică, porțelan, melamină, email și altele.
Gulaș la ceaun
Gulașul este un preparat culinar din ce în ce mai iubit de oaspeții restaurantelor datorită gustului său. O combinație savuroasă de cartofi și carne.
Prepararea unui gulaș la ceaun necesită: 2,5kg carne de vită, 250g bacon, 1kg ceapă, o căpățână mare de usturoi, 100ml ulei, 5-6 ardei kapia, 2 ardei iuți, 4-5 roșii, 4 tije de țelină verde cu frunze, o lingură de chimen semințe, 4-5 linguri de boia dulce de ardei, 2 linguri pastă de roșii, sare, piper, 2 foi de dafin și 2,5kg cartofi.
În primul rând se taie ceapa, tijele de țelină, ardeii, roșiile, usturoiul și ardeiul iute. Carnea și cartofii se taie în cuburi destul de mari și se lasă în apă rece. Într-un ceaun de fontă se adaugă untura sau uleiul și baconul cubulețe, iar după ce încep se sfârâie punem ceapa și chimenul care trebuie călite aproximativ 8-10 minute. Apoi adăugăm și usturoiul. Carnea trebuie adăugată pe urmă și se lasă aproximativ 10 minute, peste care adăugăm sare, piper și boia, urmate de ardeii grași, ardeii iuți și tijele de țelină. Se lasă totul la călit alte 5 minute, după care adăugăm pasta de roșii și cuburile de roșii proaspete. Turnăm peste circa 3L de apă și lăsăm la fiert 3 ore și ceva. Adăugăm și cartofii care trebuie să fiarbă 30-40 de minute. Se pot adăuga 500ml de apă caldă, iar apoi se completează cu sare și piper dacă este cazul.
Poftă bună!