Trucillo și Excelsior – două branduri de cafea italiană premium pe care merită să le încerci

La nivel global, românii se situează printre marii consumatori de cafea, fiind în primul sfert al clasamentului. Dacă în trecut cafeaua era consumată mai ales preparată la ibric și principalul criteriu de selecție era prețul, lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultimii ani. Se caută tot mai mult branduri premium, variante rafinate care păstreaza mai bine aroma cafelei, dar și metode de preparare care să ofere gustul intens fără compromis. Cea mai buna cafea boabe este căutată de mulți. Cea mai bună cafea este considerată cea pregătită la espressor, eventual din cafea boabe proaspăt râșnite. Variantele cafea măcinată și capsule de cafea pentru espressor special sunt de asemenea foarte populare.

Cafeaua desăvârșită este considerată cea cu gust și aromă demne de preparatele dintr-o cafenea italiană veritabilă. Popularizând celebrul espresso și multe alte variante de băuturi pe bază de cafea, italienii sunt considerați maeștri în domeniu. Însă în prezent există cafenele și cu alte origini care propun de asemenea cafea cu gust și aromă extrem de expresive, ce oferă de fiecare dată experiențe intense.

Nu este nevoie să mergi într-o astfel de cafenea pentru a te bucura de cafeaua perfectă! Poți prepara acasă, la cost mult mai redus, varietăți de cafea așa cum preferi. Ai nevoie de preferat de un espressor (prețurile sunt tot mai mici chiar și la aparatele profesionale și semiprofesionale) sau, după cum preferi, poți alege un alt tip de preparare. Cea mai importantă este materia primă, esența băuturii pe care o pregătești: cafeaua, boabele de cafea sau, după caz, capsulele de cafea ori pudra de cafea (cumpărată în forma de cafea măcinată).

De curand, pe piata din Romania au devenit disponibile doua branduri de top in domeniul cafelei, cu origine italiana, desigur: Trucillo si Excelsior, ambele importate in Romania de compania care detine magazinul online gourmetGIFT.ro. De pe acest website se pot comanda toate varietatile de cafea Excelsior si Trucillo la cel mai mic pret din piata (cafea la pret de importator). Cele doua branduri premium de cafea italiana pot ajunge rapid la orice adresa din Romania, prin comanda online. Cafeaua este livrata prin curier, din stocul propriu din Romania.

Poți încerca de exemplu Excelsior Gem Line Rubin – cafea boabe buna 60% arabica – 40% robusta: „O cafea plină, cu un caracter puternic, rezultatul unui mix complex, dar și echilibrat, din America de Sud și Africa cu o notă fină de robusta. Cafeaua își dezvăluie personalitatea datorită procesului tradițional de prăjire lentă”, se menționează pe gourmetGIFT.ro.

Brandurile de cafea Trucillo si Excelsior vor deveni cu siguranta in viitor tot mai cunoscute si in Romania, caci firma importatoare are in plan distributia lor prin parteneriate in zona HoReCa, in cafenele si restaurante. De asemenea, probabil la un moment dat aceste produse vor ajunge si in lanturile de retail modern, desi in prezent asemenea variante premium de cafea isi fac mai greu loc pe rafturi, acolo unde pretul este criteriul esential de selectie pentru marii comercianti. Vestea buna este ca sortimentele de cafea Trucillo si Excelsior pot fi comandate din magazine online precum cel mai sus amintit. Recent, produsele au fost listate si pe platforma eMag.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.