festive dinner

4 retete de peste la cuptor de Revelion

Introducere

Sarbatoarea de Revelion este un motiv perfect pentru a explora noi retete culinare care sa incante papilele gustative ale invitatilor tai. Peste la cuptor este o optiune delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru a impresiona la cina de Anul Nou. In acest articol, vom descoperi impreuna patru retete deosebite de peste la cuptor care vor face din noaptea dintre ani un moment cu adevarat special.

1. Somon la cuptor cu miere si mustar

Somonul la cuptor cu miere si mustar este o reteta simpla, dar extrem de aromata, care imbina dulceata mierii cu intensitatea mustarului. Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 fileuri de somon, 4 linguri de miere, 3 linguri de mustar, sucul de la o lamaie, sare, piper si patrunjel proaspat pentru decor. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un bol mic, amesteca miere, mustar si sucul de lamaie. Pune fileurile de somon intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu amestecul pregatit. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand somonul este fraged si suculent. Garniseste cu patrunjel proaspat tocat inainte de servire.

2. Cod la cuptor cu rosii cherry si masline

Codul la cuptor cu rosii cherry si masline este o reteta mediteraneana care aduce aroma si culoare pe masa de Revelion. Ingrediente necesare: 4 fileuri de cod, 200 g de rosii cherry, 100 g de masline negre, 2 catei de usturoi, ulei de masline, sare, piper si busuioc proaspat. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aseaza fileurile de cod intr-o tava mare. Taie rosiile cherry in jumatati si toaca usturoiul marunt. Amesteca rosiile, maslinele si usturoiul, apoi distribuie mixtura peste fileurile de cod. Stropeste totul cu ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper. Coace in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand pestele este gatit si legumele sunt usor caramelizate. Adauga busuioc proaspat tocat la final pentru un plus de aroma.

3. Dorada la cuptor cu lamaie si capere

Dorada la cuptor cu lamaie si capere este o alegere eleganta pentru cina de Revelion. Ingrediente: 2 dorade intregi, curatate si eviscerate, 2 lamai, 3 linguri de capere, 4 catei de usturoi, ulei de masline, sare si piper. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Creaza cateva incizii pe fiecare parte a doradelor, apoi umple-le cu felii de lamaie si catei de usturoi. Presara caperele in interiorul si pe deasupra pestilor. Condimenteaza cu sare si piper, apoi stropeste cu ulei de masline. Coace pestele in cuptor timp de aproximativ 30 de minute, pana cand pielea devine crocanta si carnea se desprinde usor de pe oase. Serveste dorada cu felii de lamaie pentru un gust extra de prospetime.

4. Peste spada la cuptor cu pesto de busuioc

Peste spada la cuptor cu pesto de busuioc este o reteta aromata care va impresiona orice iubitor de fructe de mare. Ingrediente: 4 felii de peste spada, 100 g de busuioc proaspat, 50 g de parmezan ras, 50 g de nuci, 2 catei de usturoi, 100 ml de ulei de masline, sare si piper. Inainte de a incepe, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru pesto, amesteca in blender busuiocul, parmezanul, nucile, usturoiul si jumatate din cantitatea de ulei de masline, pana obtii o pasta omogena. Intinde pesto peste fiecare felie de peste spada, apoi aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste cu restul de ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper. Coace pestele timp de 15-20 de minute, pana cand este complet gatit. Serveste acest deliciu cu o salata verde sau garnitura de legume coapte.

Concluzie

Aceste patru retete de peste la cuptor sunt perfecte pentru a diversifica meniul de Revelion si pentru a oferi invitatilor o experienta culinara de neuitat. Fie ca preferi somonul dulce-acrisor, codul in stil mediteranean, dorada sofisticata sau peste spada cu pesto aromatic, fiecare dintre aceste preparate promite sa aduca savoare si stil mesei tale festive. Experimenteaza cu aceste retete si bucura-te de aprecierile celor dragi in noaptea dintre ani!


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.