Cea mai gustoasa reteta de orez cu peste la cuptor
Reteta de orez cu peste la cuptor este una dintre cele mai apreciate feluri de mancare pentru iubitorii de fructe de mare combinat cu cereale nutritive. Este o reteta versatila care poate fi adaptata in functie de preferintele fiecaruia, fiind perfecta pentru un pranz in familie sau o cina festiva. In acest articol, va voi prezenta pas cu pas cum sa preparati cea mai gustoasa versiune a acestui fel de mancare.
Ingrediente necesare
Pentru a incepe, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 4 fileuri de peste (cod, salau, sau orice alt peste alb)
– 1 cana de orez cu bob lung
– 2 cani de supa de peste sau de legume
– 1 ceapa mare, tocata
– 2 catei de usturoi, pisati
– 1 ardei rosu, taiat cubulete
– 1/2 cana de mazare congelata
– 1/2 lingurita de turmeric
– 1 lingurita de paprika dulce
– Sare si piper dupa gust
– Ulei de masline
– Pentru decor: patrunjel proaspat tocat.
Prepararea orezului
In primul rand, preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-o tigaie mare, incalziti putin ulei de masline si caliti ceapa pana cand devine translucida. Adaugati usturoiul si ardeiul rosu si lasati-le pe foc pentru inca cateva minute, pana cand se inmoaie. Introduceti orezul si amestecati bine pentru a-l acoperi cu ulei. Adaugati turmericul si paprika, apoi condimentati cu sare si piper dupa gust. Turnati supa de peste sau de legume si aduceti la fierbere.
Lasati orezul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa absoarba lichidul, apoi adaugati mazarea. Amestecati bine toate ingredientele si scoateti tigaia de pe foc.
Pregatirea pestelui
Intre timp, pregatiti fileurile de peste. Clatiti-le sub apa rece si uscati-le bine cu prosoape de hartie. Condimentati fiecare fileu cu sare si piper, apoi ungeti-le cu putin ulei de masline. Asezati fileurile de peste peste amestecul de orez in tava de cuptor.
Coacerea
Odata ce ati asezat fileurile de peste peste orez, acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru a preveni uscarea pestelui. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si lasati totul sa se coaca timp de aproximativ 20-25 de minute. Verificati periodic si, daca orezul pare sa se usuce prea repede, adaugati putina apa sau supa.
Dupa ce timpul de coacere s-a incheiat, indepartati folia de aluminiu si lasati tava in cuptor pentru inca 5 minute, pentru a permite pestelui sa se rumeneasca usor.
Servirea
Odata ce orezul cu peste la cuptor este gata, scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se odihneasca pentru cateva minute. Presarati patrunjel proaspat tocat peste mancare pentru un plus de culoare si prospețime.
Serviti acest delicios fel de mancare cald, impreuna cu felii de lamaie pentru un strop de aciditate. Orezul ar trebui sa fie cremos si aromat, iar pestele perfect copt si suculent.
Aceasta reteta de orez cu peste la cuptor este nu doar gustoasa, dar si sanatoasa, fiind o sursa buna de proteine si carbohidrati, fara a fi prea greu de digerat. Este o optiune excelenta pentru o masa in familie, dar poate impresiona si in cadrul unei cine mai sofisticate. Sper sa va bucurati de prepararea si degustarea acestei retete minunate!