fish and potatoes

4 retete de peste la cuptor cu cartofi si morcovi

Introducere

Preparatele cu peste sunt alegeri excelente pentru cina, combinand beneficiile unui aliment bogat in proteine si omega-3 cu simplitatea prepararii. Cand vine vorba de peste la cuptor, cartofii si morcovii sunt doi dintre cei mai populari si versatili acompaniatori. In acest articol, va voi prezenta patru retete delicioase si usoare de peste la cuptor cu cartofi si morcovi, perfecte pentru a impresiona familia si prietenii la orice masa.

1. Peste alb cu cartofi si morcovi la cuptor

Pentru prima reteta, vom folosi un peste alb, cum ar fi codul sau merluciusul, care se caracterizeaza prin carnea sa frageda si gustul delicat. Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 fileuri de peste, 500 g de cartofi, 300 g de morcovi, ulei de masline, sare, piper, cateva ramurele de rozmarin si lamaie pentru servire. Incepe prin a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata si taie cartofii si morcovii in felii subtiri, apoi asezoneaza-le cu sare, piper si ulei de masline. Aseaza legumele in tava de cuptor si coace-le timp de aproximativ 20 de minute. Scoate tava, adauga fileurile de peste peste legume si mai coace totul pentru inca 15-20 de minute. Serveste cald, garnisit cu felii de lamaie si ramurele de rozmarin.

2. Somon la cuptor cu legume rustice

Somonul este un alt tip de peste extrem de apreciat pentru gustul sau bogat si textura sa grasa. Pentru aceasta reteta, ai nevoie de 4 bucati de somon, 600 g de cartofi, 400 g de morcovi, 1 ceapa, ulei de masline, sare, piper si ierburi aromatice dupa preferinta (cum ar fi marar sau patrunjel). Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Curata si taie legumele in bucati mari, apoi asezoneaza-le cu ulei, sare si piper. Pune legumele intr-o tava de cuptor si lasa-le sa se coaca pentru aproximativ 30 de minute. Adauga somonul peste legume si continua coacerea pentru inca 12-15 minute, sau pana cand peste e bine facut. Presara ierburi aromatice proaspete inainte de a servi.

3. File de dorada cu cartofi dulci si morcovi

Dorada este un peste mediteranean apreciat pentru carnea sa alba, ferma si gustul usor dulceag. Aceasta reteta implica folosirea de cartofi dulci, o varianta mai sanatoasa si cu un indice glicemic mai mic. Ingrediente necesare sunt: 4 fileuri de dorada, 3 cartofi dulci mari, 300 g de morcovi, ulei de masline, sare, piper si un strop de miere. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata cartofii dulci si morcovii, taie-i in bastonase si asezoneaza cu ulei, sare, piper si un pic de miere pentru un gust usor caramelizat. Coace legumele pentru aproximativ 25 de minute. Adauga dorada si continua coacerea pentru alte 15 minute. Acest fel de mancare va avea o culoare frumoasa si un gust distinct.

4. Peste spada cu cartofi noi si morcovi baby

Pentru aceasta reteta, peste spada este alegerea perfecta datorita texturii sale dense si aromei pline. Ingrediente: 4 bucati de peste spada, 500 g de cartofi noi, 400 g de morcovi baby, ulei de masline, sare, piper, lamaie si usturoi. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Spala bine cartofii si morcovii. Asezoneaza peste spada cu sare, piper, zeama de lamaie si usturoi pisat. Aseaza cartofii si morcovii intr-o tava, adauga ulei de masline si condimenteaza. Coace pentru 20 de minute, apoi adauga pestele peste legume si coace pentru inca 10-15 minute. Serveste acest fel de mancare plin de savoare cu felii de lamaie pentru un plus de zest.

Concluzii

Retetele de peste la cuptor cu cartofi si morcovi sunt nu doar delicioase, ci si nutritive, oferind o combinatie perfecta de proteine, vitamine si fibre. Fiecare reteta prezentata aici aduce un gust unic si o experienta culinara diferita, asigurandu-se ca oricine le incerca va fi pe deplin multumit. Cu aceste patru optiuni, poti varia meniul de cina in mod sanatos si gustos.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.