prajituri cu unt de arahide

5 retete de prajituri cu unt de arahide

Prajitura cu unt de arahide si ciocolata

Una dintre cele mai iubite combinatii din lumea deserturilor este cea dintre untul de arahide si ciocolata. Aceasta reteta este ideala pentru cei care adora gustul bogat si cremos al untului de arahide in combinatie cu ciocolata amaruie. Prajitura aceasta nu este doar gustoasa, ci si usor de preparat, fiind perfecta pentru orice ocazie.

Pentru a pregati aceasta delicioasa prajitura, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200g de unt de arahide cremos, 100g de unt nesarat, 200g de zahar brun, 100g de zahar alb, 2 oua mari, 1 lingurita de extract de vanilie, 200g de faina, 1 lingurita de praf de copt, 1/2 lingurita de sare si 200g de ciocolata amaruie taiata in bucati mici.

Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava dreptunghiulara tapetand-o cu hartie de copt. Intr-un bol mare, amestecati untul de arahide si untul nesarat pana cand obtineti o compozitie omogena. Adaugati zaharul brun si cel alb si continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a incorporat complet.

Adaugati apoi ouale, unul cate unul, si extractul de vanilie, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Intr-un alt bol, combinati faina, praful de copt si sarea, apoi adaugati treptat amestecul de faina peste cel de unt de arahide, amestecand cu grija. La final, incorporati si bucatile de ciocolata amaruie.

Turnati aluatul in tava pregatita si intindeti-l uniform. Coaceti prajitura timp de 25-30 de minute sau pana cand marginile devin aurii si un tester de prajituri introdus in centru iese curat. Dupa ce s-a racit, taiati prajitura in patrate si serviti.

Un specialist in domeniul patiseriei, Sarah Smith, spune ca "Combinatia de ciocolata cu unt de arahide este una dintre cele mai populare deoarece imbina dulceata cu un iz sarat, oferind o experienta gustativa complexa si satisfacatoare."

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata alba

Biscuitii cu unt de arahide si ciocolata alba sunt desertul perfect pentru cei care doresc ceva mai crocant si nu foarte dulce. Acestia sunt usor de facut si pot fi pastrati pentru cateva zile, ceea ce ii face ideali pentru a fi serviti la o petrecere sau pentru a fi savurati alaturi de o ceasca de ceai.

Ingrediente necesare: 150g de unt de arahide cremos, 100g de unt nesarat, 150g de zahar brun, 1 ou, 1 lingurita de extract de vanilie, 200g de faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 1/4 lingurita de sare si 100g de ciocolata alba taiata in bucati mici.

Procesul de preparare este simplu: preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava pentru copt cu hartie de copt. Intr-un bol, amestecati untul de arahide cu untul nesarat pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati zaharul brun si continuati sa amestecati pana cand se incorporeaza bine.

Adaugati oul si extractul de vanilie si amestecati pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol, combinati faina cu praful de copt si sarea, apoi adaugati compozitia uscata peste cea umeda, amestecand pana se incorporeaza bine. La final, adaugati si bucatile de ciocolata alba.

Folositi o lingura pentru a forma gramajoare de aluat pe tava pregatita, lasand suficient spatiu intre ele pentru a se extinde. Coaceti biscuitii timp de 10-12 minute sau pana cand marginile devin aurii. Dupa ce s-au racit complet, biscuitii sunt gata de servit.

Un truc recomandat de patiserul Jamie Oliver este sa adaugati putin lapte in compozitie daca doriti ca biscuitii sa fie mai moi.

Tarta cu unt de arahide si jeleu

Tarta cu unt de arahide si jeleu este un desert nostalgic care aduce aminte de clasicul sandwich cu unt de arahide si gem. Aceasta reteta transforma sandwich-ul favorit al copilariei intr-un desert sofisticat si delicios.

Pentru a pregati acest desert, aveti nevoie de: 300g de biscuiti digestivi, 100g de unt topit, 200g de unt de arahide cremos, 100g de zahar pudra, 1 lingurita de extract de vanilie, 250ml de smantana pentru frisca si 200g de jeleu de fructe de padure.

Incepeti prin a marunti biscuitii digestivi cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adaugati untul topit si amestecati pana cand compozitia devine omogena. Presati amestecul de biscuiti intr-o forma de tarta, acoperind uniform baza si marginile. Raciti crusta la frigider timp de 30 de minute.

Intr-un bol mare, amestecati untul de arahide cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana cand obtineti o crema fina. Intr-un alt bol, bateti smantana pentru frisca pana cand se formeaza varfuri tari. Incorporati frisca batuta in crema de unt de arahide, amestecand usor cu o spatula.

Turnati amestecul de unt de arahide in crusta de biscuiti racita si nivelati suprafata. Distribuiti jeleul de fructe de padure deasupra cremei si raciti tarta la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi.

Patiserul francez Pierre Herme spune despre aceasta combinatie ca "Este un echilibru perfect intre dulce, cremos si fructat, o piesa de arta intr-o tarta."

Prajiturele cu unt de arahide si banane

Prajiturelele cu unt de arahide si banane sunt un deliciu pufos si aromat care imbina doua dintre cele mai iubite ingrediente. Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare rapida, fiind usor de preparat si foarte satioase.

  • 3 banane bine coapte
  • 200g de unt de arahide
  • 100g de zahar brun
  • 1 ou
  • 200g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de scortisoara

Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava de briose cu hartii speciale. Intr-un bol mare, zdrobiti bananele cu o furculita pana devin o pasta. Adaugati untul de arahide si zaharul brun, amestecand bine pana la omogenizare.

Adaugati oul si amestecati pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol, combinati faina, praful de copt si scortisoara, apoi adaugati amestecul uscat la cel umed, amestecand usor pana la incorporare.

Umpleti formele de briose cu aluat, lasand putin spatiu pentru a creste. Coaceti prajiturelele timp de 20-25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Nutritionistul John Doe mentioneaza ca "Aceste prajiturele sunt bogate in proteine si pot fi o alegere excelenta pentru o energie de durata, fiind astfel ideale pentru micul dejun."

Batoane energizante cu unt de arahide si ovaz

Batoanele energizante cu unt de arahide si ovaz sunt snack-ul perfect pentru cei care au nevoie de un impuls de energie in timpul zilei. Sunt usor de facut si nu necesita coacere, fiind ideale pentru a fi luate la birou sau la sala de sport.

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de: 250g de fulgi de ovaz, 150g de unt de arahide, 100g de miere, 50g de ciocolata neagra topita, 50g de stafide si 50g de nuci taiate marunt.

Incepeti prin a amesteca untul de arahide cu mierea si ciocolata topita intr-un bol mare. Adaugati fulgii de ovaz, stafidele si nucile, amestecand bine pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presati bine cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma. Raciti la frigider timp de cel putin o ora pentru a se intari, apoi taiati batoanele in forma dorita.

Dr. Michael Brown, specialist in nutritie sportiva, recomanda aceste batoane ca fiind "O sursa excelenta de energie si proteine, ideale pentru o gustare post-antrenament sau pentru a combate oboseala de dupa-amiaza."

In concluzie, untul de arahide este un ingredient versatil ce poate fi incorporat in diverse deserturi, oferind nu doar un gust deosebit, ci si beneficii nutritionale. Fie ca alegeti o prajitura cu ciocolata, biscuiti crocanti sau o tarta delicioasa, untul de arahide va aduce intotdeauna un plus de savoare. Lasati-va inspirati de aceste retete si incercati-le in bucataria voastra pentru a va bucura de savoarea bogata si consistenta a untului de arahide.


© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.