Importanța meselor de lucru din inox pentru bucătăriile profesionale

Avantajele de a avea mobilier de inox pentru HoReCa în unitatea ta de calitate certificată sunt indubitabile.

Descoperirea anumitor materiale versatile, performante, în istoria recentă a omenirii, a schimbat definitiv rutina multor industrii. Unul dintre aceste materiale a fost fără îndoială oțelul inoxidabil, care a adus mai multe oportunități și îmbunătățirea condițiilor de muncă inclusiv în sectorul alimentației publice.

Beneficiile dotării unității tale cu mese de lucru din oțel inoxidabil

În acest context, piesele de mobilier HoReCa fabricate din acest metal, precum ar fi un blat sau o masă de lucru din oțel inoxidabil, sunt apreciate la justa lor valoare de personalul ce le utilizează.

Mesele de lucru din oțel inoxidabil permit o manipulare a materiilor prime alimentare și o pregătire confortabilă a mâncării în bucătăria profesională a unității HoReCa înainte de a fi finalizată.

Aceste blaturi metalice sunt din acest motiv un tip esențial de mobilier pentru activitatea de zi cu zi din orice unitate cu specific gastronomic.

Acestea pot asigura ordinea la postul de lucru și curățenia, două aspecte esențiale în orice locație din sfera de afaceri a ospitalității.

Distribuitorii de mobilier HoReCa oferă numeroase modele de astfel de mese profesionale: simple sau cu rafturi, cu picioare de oțel zincat, inclusiv mese de inox “cu spătar” pentru a proteja peretele de grăsimi și orice alt tip de murdărie care își are originea în timpul pregătirii alimentelor.

Totuși, ca element caracteristic comun trebuie remarcat faptul că toate sunt realizate din oțel inoxidabil.

Categoric, masa de lucru este o piesă de mobilier HoReCa care, alături de cuptor este esențială în orice bucătărie profesională.

Motivul este foarte vizibil: suprafața mesei de lucru este locul pe care personalul va efectua practic majoritatea activităților ce presupun manipularea și pregătirea alimentelor.

Adică aproape toată munca care nu implică strict o formă de gătit de tipul coacerii, prăjirii, fierberii.

Care sunt principalele caracteristici pe care o masă de lucru HoReCa trebuie să le aibă?

– ușurința în utilizare;

– capacitatea de a fi rapid de igienizat;

– design-ul plăcut.

Toate aceste elemente sunt îndeplinite de mesele de lucru din oțel inoxidabil.

În ceea ce privește funcționalitatea unei mese de lucru, aceasta depinde categoric de modelul ales, iar producătorii vin în întâmpinarea nevoilor actuale ale antreprenorilor HoReCa cu o mare varietate de modele.

Respectivele modele de mese de lucru pot fi amplasate în diferite locuri din bucătărie, în funcție de dimensiunea sau amenajarea spațiului (pe lângă perete, central, pe colțul bucătăriei).

În plus, design-ul lor este astfel conceput pentru a se evita existența unor zone cu acces dificil în timpul procedurii de igienizare și unde anumite tipuri de murdărie, de resturi alimentare, ar putea rămâne acumulate.

Mai mult decât atât, ele sunt astfel realizate ca formă și grad de stabilitate, încât să se poată evita pe cât posibil accidentele de muncă.

Masa de lucru din oțel inoxidabil, un must have în orice bucătărie HoReCa

Oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai bune materiale existente în prezent pentru confecționarea majorității echipamentelor și mobilierului HoReCa.

Inclusiv mesele de lucru, pentru care acest material a devenit obligatoriu, surclasând sub toate aspectele lemnul din care se realizau mesele din bucătăriile localurilor pe vremuri, deoarece inoxul are o mare rezistență la solicitări diverse, o durată lungă de viață, este ușor de curățat și foarte aspectuos.

Nu e de mirare că o asemenea masă de lucru pentru o bucătărie profesională este o investiție care merită să fie făcută fără ezitare.

Nu doar că are o rezistență fantastică împotriva coroziunii, dar nu este influențată nici de variațiile de temperatură provenind de la alimentele congelate sau vasele fierbinți ce se așează pe blatul de lucru.

Plus că igienizarea se realizează extrem de rapid, deoarece oțelul inoxidabil nu este un material poros, așa încât dacă curățarea este corect efectuată, bacteriile nu sunt prezente pe suprafața mesei de lucru.

Unde găsești piese de mobilier inox HoReCa? La TC Romania Crown Cool! Contactează-i chiar azi!


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.