Introducere
Carnea tocata de porc este un ingredient versatil si foarte popular in bucatariile din intreaga lume. Datorita gustului sau bogat si texturii sale suculente, carnea de porc poate fi folosita in diverse feluri de mancare, de la chiftelute, pana la umplutura pentru diverse preparate. In acest articol, va voi prezenta cinci retete delicioase care folosesc carnea tocata de porc ca ingredient principal. Fiecare reteta este usor de preparat si garantat va aduce elogii de la oricine le va gusta.
1. Chiftelute Suedeze
Chiftelutele suedeze sunt renumite in intreaga lume, mai ales datorita lantului de magazine IKEA, care le-a popularizat. Aceasta versiune este simpla, dar extrem de savuroasa. Vei avea nevoie de 500g de carne tocata de porc, o ceapa mica tocata fin, un ou, 100g de pesmet, 100ml de lapte, nucsoara, sare si piper dupa gust. Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare. Formeaza chiftelute de marimea unei nuci si prajeste-le in unt pana cand devin aurii si bine facute. Serveste-le cu piure de cartofi si sos brun, pentru o masa cu adevarat traditionala suedeza.
2. Musaca cu carne de porc
Musaca este un fel de mancare gratinat, popular in multe culturi, dar versiunea greceasca este probabil cea mai cunoscuta. Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de aproximativ 600g de carne tocata de porc, 2 vinete mari, 4 cartofi, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 400g de rosii pasate, ulei de masline, sare, piper si oregano. Taie vinetele si cartofii in felii subtiri si prajeste-le usor. Caleste ceapa si usturoiul, adauga carnea de porc si prajeste pana se rumeneste. Adauga rosiile si condimenteaza. Intr-un vas de cuptor, alterneaza straturi de vinete, cartofi si amestecul de carne. Coace la 180 grade Celsius timp de aproximativ 45 minute. Poti adauga deasupra un strat de bechamel sau branza rasa pentru extra savoare.
3. Tocanita de porc cu mamaliguta
Tocanita de porc este un fel de mancare robust, perfect pentru zilele reci de iarna. Va trebui sa pregatesti 500g de carne tocata de porc, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 500ml de bulion de rosii, sare, piper si cimbru dupa gust. Prajeste ceapa si usturoiul in ulei pana devin translucide. Adauga carnea si lasa-o sa se prajeasca pana capata o culoare frumoasa. Adauga legumele taiate cubulete si bulionul, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora. Serveste aceasta tocanita fierbinte, cu mamaliguta pufoasa si un pahar de vin rosu pentru o experienta autentica romaneasca.
4. Burgeri de porc picanti
Pentru cei care iubesc mancarea picanta, acesti burgeri de porc sunt o alegere excelenta. Ai nevoie de 700g de carne tocata de porc, 1 ceapa mica tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 ardei iute tocat fin, coriandru proaspat, sare, piper si un strop de sos de chili. Amesteca toate ingredientele si formeaza patru burgeri. Prajeste burgerii pe gratar sau intr-o tigaie incinsa, pana cand sunt bine facuti. Serveste-i in chifle cu salata, rosii, ceapa si un strat generos de guacamole pentru o explozie de gusturi.
5. Placinta cu carne de porc si ciuperci
O placinta rustica cu carne si ciuperci este intotdeauna o alegere buna pentru o cina in familie. Vei avea nevoie de 500g de carne tocata de porc, 300g de ciuperci, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 100ml de vin alb, foi de placinta sau aluat de foietaj, sare si piper. Caleste ceapa si usturoiul in unt, adauga ciupercile si carnea si prajeste pana cand carnea este bine facuta. Deglazeaza cu vinul alb si lasa sa scada. Umple foile de placinta cu acest amestec, ruleaza-le si coace-le in cuptor pana cand aluatul este frumos rumenit. Aceasta placinta savuroasa poate fi servita atat calda, cat si rece, fiind perfecta pentru orice ocazie.