Turismul din Delta Dunării, în pericol de faliment. Ce măsuri poate lua Guvernul

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării împreună cu alți reprezentanți din industrie au înaintat către Guvern un set de măsuri urgente menite să salveze de la faliment turismul din Dobrogea-Delta Dunării.

Turismul din Deltă, precum și cel de pe litoral este strâns legat de sezonalitate, funcționând doar trei luni pe an. Martie-mai este perioada în care operatorii economici încasau avansuri pentru anul 2020, lichidități prin care își asigurau cheltuielile pentru perioada curentă, plăteau furnizorii și finalizau investițiile. Epidemia cu coronavirus a blocat însă tot.

 „Cu toate că Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, a trimis Guvernului României două scrisori prin care a semnalat situația gravă în care se află turismul din Delta Dunării, cu propuneri concrete de sprijin și redresare, constatăm că demersurile noastre nu au fost luate în considerare sau se acționează mult prea încet și ineficient. În condițiile în care activitatea turistică în toată Dobrogea este grav afectată, existând pericolul real de faliment al operatorilor economici în proporție de aproape 100%, ne vedem obligați să revenim cu o nouă interpelare la nivel guvernamental și parlamentar. Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării i s-a alăturat și industria ospitalității din județul Constanța și împreună facem încă un apel la Guvernul României de a introduce urgent, printre priorități și realizarea unui plan de redresare economică a turismului din Dobrogea” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Sursa www.trendshrb.ro


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.