Care este rolul termostatului – beneficii, tipuri și caracteristici

Termostatul de cameră este ideal pentru reglarea temperaturii din casă. Datorită sistemului său precis de încălzire, îmbunătățește confortul și generează economii de energie. De multe ori, oamenilor le este dificil să adapteze locuința la temperatura care este cu adevărat potrivită pentru ei. Soluția poate fi utilizarea unui termostat de cameră.

Termostatul de cameră: o investiţie concepută pentru confortul proprietarilor 

Un termostat de cameră permite proprietarilor să controleze confortabil temperatura casei. Este potrivit pentru orice tip de centrale termice pe gaz. De asemenea, sistemul de încălzire respectă automat diferitele variații pe care le poate suferi casa.

Caracteristicile unui termostat de cameră

  • controlul precis al centralei permite controlarea temperaturii din casă. Utilizatorul are posibilitatea de a selecta temperatura pe care o consideră cea mai plăcută (confort termic).
  • încălzire la cerere: termostatul funcționează în funcție de tipul de instalare efectuat. Astfel, poate controla o centrală individuală sau colectivă, precum și o pompă de căldură sau o sobă cu peleți.
  • încălzire în funcție de nevoi: centrala va funcționa atât timp cât este necesar pentru a atinge temperatura dorită. Odată atins acest prag, centrala încetează să funcționeze până când temperatura casei este sub cea setată. Acest lucru se poate întâmpla atunci când se deschide o ușă, o fereastră sau în funcție de pierderile naturale de căldură legate de aria spațiului și de izolația acestuia.

Termostatul de cameră este ușor de instalat

Instalarea unui termostat de cameră este ușoară. Cu toate acestea, locația sa și condițiile la care poate fi expus sunt destinate a fi strategice. De fapt, trebuie instalat departe de orice perturbare termică sau curenți. De asemenea, este important să fie poziționat într-o cameră în care se petrece de obicei timpul, dar nu direct lângă un radiator.

Tipuri de termostate pentru a satisface fiecare nevoie

Există mai multe tipuri de termostate de cameră, toate compatibile cu diferitele sisteme de încălzire existente ( electrice și hidraulice):

Termostat mecanic neprogramabil poate fi:

  • cu fir: echipat cu un cadran gradat pentru a regla temperatura, este cel mai de bază termostat. Neavând o funcție de programare, generează, prin urmare, mai puține economii de energie.
  • fără fir : comunică printr-un receptor conectat la centrală.

Termostat electronic programabil poate fi:

  • cu fir: echipat cu un afișaj digital, oferă informații precise. Permite economisirea energiei datorită unei setări personalizate din două moduri de operare distincte ( confort și eco ).
  • fără fir: economisește costurile de instalare și permite reglarea temperaturii foarte precis, reducând în același timp cheltuielile de energie.

Termostatul de cameră conectat

Foarte eficient, acest tip de termostat a cunoscut o creştere semnificativă. Acționează ca o interfață între centrală și reţeaua Wi-Fi – proprietarii îl pot controla de pe smartphone sau tabletă.

Pentru a genera și mai multe economii de energie și pentru a beneficia de un confort optim, specialiştii recomandă alegerea unui termostat:

  • programabil astfel încât să nu funcționeze atunci când locuința este neocupată;
  • echipat cu un senzor de temperatură exterioară care anticipează condițiile meteorologice. 

De asemenea, dedurizarea apei este un proces foarte important,  ce are ca scop îndepărtarea depunerilor de calcar de pe piesele centralei.


© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.