TOP 8 decoruri creative prin care poți îmbunătăți aspectul deserturilor tale

Deserturile sunt o parte spectaculoasă a unei experiențe culinare complete. În momentul de față, există diverse rețete din toate colțurile lumii, ce au ridicat ștafeta atunci când vine vorba de dulciuri rafinate. Aspectul pe care se axează majoritatea cofetarilor este gustul, însă la fel de importante sunt decorațiunile.

       Încearcă să îți dai frâu liber creativității, prin decorarea deserturilor tale în cele mai inedite posibilități. Mai jos vei găsi o listă cu decoruri pe care le poți aborda pentru a îmbunătăți aspectul dulciurilor tale.

Iată 8 idei creative potrivite pentru deserturile tale!

1. Ciocolată

Ciocolata este un ingredient clasic ce se regăsește în prepararea diverselor deserturi. Pentru decor, o poți utiliza în diverse modalități. Cea mai comună este topirea bucăților de ciocolată, pe care le poți folosi în decoruri spectaculoase. Poți face combinații între ciocolată albă, neagră și cu lapte. De asemenea, poți opta pentru turnarea modelelor, deoarece acestea adaugă textură și eleganță.

2. Flori comestibile

Atunci când vrei să adaugi flori comestibile în desertul tău, asigură-te că optezi pentru unele de calitate, ce să nu fie tratate cu pesticide. Abordarea lor în deserturi este inedită, adăugând nuanțe și arome speciale. Cele mai întâlnite flori comestibile sunt trandafirii, petalele de flori de măr, violetele și lavanda.

3. Fructe proaspete

Fructele proaspete adaugă o notă fresh preparatelor tale. Este o decorațiune extrem de potrivită pentru deserturile sănătoase. Ele pot fi adăugate fie în prăjituri, fie în tarte, torturi sau înghețate, obținând un plus de textură. Selecția fructelor este foarte importantă pentru gustul final al desertului. Cele mai comune variante sunt căpșunile, kiwi, murele și zmeura.

4. Fulgi de aur/argint

Fulgii de aur sau argint comestibili sunt elemente spectaculoase ce oferă o eleganță desertului tău. Aceștia pot transforma un simplu preparat dulce, într-o operă de artă culinară. Foarte interesantă este posibilitatea de a combina alte tipuri de decorațiuni cu acești fulgi, obținând astfel un desert mult mai special.

5. Glazură

Glazura reprezintă un strat dintr-un preparat ce poate schimba sau completa întreg desertul tău. Există diverse opțiuni, pe care le poți aborda, printre care glazura de ciocolată, cea de unt sau cea de smântână.

6. Decorațiuni din zahăr

Utilizarea decorațiunilor de zahăr este o modalitate potrivită pentru a personaliza aspectul prăjiturilor, torturilor sau a oricăror preparate dulci. Există o mulțime de decoruri din zahăr, precum figurinele, florile sau ornamentele tematice. Dacă nu ai idee cum poți transforma un tort clasic în ceva spectaculos, încearcă sprinkles pentru tort de pe Tomvalk, deoarece acolo vei găsi diverse decorațiuni de top.

7. Topping-uri

Completarea preparatelor dulci cu diverse topping-uri oferă o aromă nouă și specială. Poți opta pentru unul de ciocolată, caramel sau poți să fii creativ și să îți creezi propria aromă.

8. Decorațiuni cu macarons

  Decorațiunile ce includ macarons au început să fie din ce în ce mai apreciate și căutate. Pentru torturi, această opțiune este extrem de potrivită, adăugând personalitate deserturilor tale.

Așadar, dacă vrei să îți transformi desertul într-o adevărată opera de artă, optează pentru unul dintre aceste tipuri de decorațiuni prezentate mai sus. Fii creativ și adaugă elemente spectaculoase preparatelor tale.

Sursa foto:freepik.com


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.